reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Z własnego doświadczenia uwierz mi, ze warto się przebadac, ja też myślałam ze będę sobie brała kwas foliowy i góra 3 cykl się uda :)
Właśnie to samo chciałam napisać. Ja tez badania tylko podstawowe, zadnych monitoringów, leków itp jak czytam co dziewczyny robią co biorą to jestem przerażona z podziwu... az ostatnio miałam sen, że przerabiam to samo... na żywca cos przez brzuch mi robili a mój m uciekł....

reklama
Napewno warto zrobić badania jeśli chodzi o ciebie to tak między 2-5dc lh fsh estradiol 7 dni po owu progesteron a obojętnie kiedy testosteron prolaktyne tsh ft3 ft4 anty tpo anty tg dokładne USG macicy jajników endometrium.

A mężowi warto powiedzieć żeby zrobił również hormony i badanie nasienia.
O kurczatko!! Sporo tego. Chyba przegapilam pierwsze badania bo 7 dc. Zobaczymy co wyjdzie w tym i zrobie w next cyklu. Te badania to wszystko z krwi moge zrobic, prawda?

Czytam Wasze komentarze i jestem pod wrazeniem Waszej wiedzy. Rzucacie hasla i badania o jakich nie mialam pojecia. My z mezem idziemy na spontan, zadnych mysli o badaniach nie bylo... A moze powinno? Poradzicie cos?
Montek 87 dopóki nie ma wyraźnych wskazań świadczących o problemach, czyli staracie się mniej niż rok i to sypiajac ze sobą bardzo regularnie, co 2-3 dzień przez większość cyklu, to nie wpadaj w tą pułapkę skoro tyle dziewczyn coś leczy, to ja też.
Spontanicznie i bez stresu jest najlepiej, uda się.. ;)
Ja jestem pod ogromnym wrażeniem niektórych dziewczyn tutaj na forum, ze względu na ich poziom wiedzy. A jednocześnie uważam, że jedyną osobą która powinna doradzać leki jest LEKARZ. Nasz własny, prowadzący itd.
Znam dziewczyny, które czytają takie fora, potem biegną do zaprzyjaźnionej aptekarki i wypisują lewe recepty. Itd.

Montek 87 dopóki nie ma wyraźnych wskazań świadczących o problemach, czyli staracie się mniej niż rok i to sypiajac ze sobą bardzo regularnie, co 2-3 dzień przez większość cyklu, to nie wpadaj w tą pułapkę skoro tyle dziewczyn coś leczy, to ja też.
Spontanicznie i bez stresu jest najlepiej, uda się.. ;)
Ja jestem pod ogromnym wrażeniem niektórych dziewczyn tutaj na forum, ze względu na ich poziom wiedzy. A jednocześnie uważam, że jedyną osobą która powinna doradzać leki jest LEKARZ. Nasz własny, prowadzący itd.
Znam dziewczyny, które czytają takie fora, potem biegną do zaprzyjaźnionej aptekarki i wypisują lewe recepty. Itd.
Mimo wszystko polecam się zbadać przed zajściem w ciąży żeby mieć pewność że jest ok a jak są odchyly nawet najmniejsze to warto to wyrównać niż żeby zajsc w ciążę i przez nie umyslnosc poronic i przeżywać stratę jak większość z nas.

Jeśli chodzi o leki to zgadzam się lepiej iść do lekarza a nie na własną rękę. Ale jeśli chodzi o badania to warto zrobić a nie starać się rok nic ie wyjdzie i rok jest zmarnowany na bez owocnych staraniach. A lekarzowi zawsze można sklamac że się stara o dziecko rok lub więcej. On tego nie sprawdzi w żaden sposób.

reklama
Mimi na zdjęciu jest jednorazowy aplikator z żelem Fertilsafe (mała tubka) i aplikator wielokrotnego użytku ( rurka). Ja kupiłam żel Fertilsafe zestaw duza tuba (75ml) + 2 tubki po 5ml.

Żel jest bezpieczny dla plemników a i ma niby im pomagać przetrwać w drogach rodnych jeżeli jest problem ze śluzem płodnym. Ja np u siebie praktycznie płodnego nie obserwuje. W ostatnich 2 cyklach jednego dnia widziałam rozciągliwy ale niewiele. W jednym cyklu zaobserwowałam wodnisty ale z reguły w płodne dni czuje wilgotno ale raczej śluz kremowy. Dlatego zakupiłam ten żel. 1 cykl za mną nie zaskoczył ale nie wiem czy nie użyłam za mało bo te 5ml to jakoś sporo.
Niestety u mnie wiesiołek i siemię lniane za wiele nie dało dotychczas stad ten żel. Zobaczymy co dalej [emoji5]
Aaa dzięki, jak sie teraz nie uda to pomyślę nad tym :)

Do góry