reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Z własnego doświadczenia uwierz mi, ze warto się przebadac, ja też myślałam ze będę sobie brała kwas foliowy i góra 3 cykl się uda :)
Właśnie to samo chciałam napisać. Ja tez badania tylko podstawowe, zadnych monitoringów, leków itp jak czytam co dziewczyny robią co biorą to jestem przerażona z podziwu... az ostatnio miałam sen, że przerabiam to samo... na żywca cos przez brzuch mi robili a mój m uciekł....

reklama
Napewno warto zrobić badania jeśli chodzi o ciebie to tak między 2-5dc lh fsh estradiol 7 dni po owu progesteron a obojętnie kiedy testosteron prolaktyne tsh ft3 ft4 anty tpo anty tg dokładne USG macicy jajników endometrium.

A mężowi warto powiedzieć żeby zrobił również hormony i badanie nasienia.
O kurczatko!! Sporo tego. Chyba przegapilam pierwsze badania bo 7 dc. Zobaczymy co wyjdzie w tym i zrobie w next cyklu. Te badania to wszystko z krwi moge zrobic, prawda?

Czytam Wasze komentarze i jestem pod wrazeniem Waszej wiedzy. Rzucacie hasla i badania o jakich nie mialam pojecia. My z mezem idziemy na spontan, zadnych mysli o badaniach nie bylo... A moze powinno? Poradzicie cos?
Montek 87 dopóki nie ma wyraźnych wskazań świadczących o problemach, czyli staracie się mniej niż rok i to sypiajac ze sobą bardzo regularnie, co 2-3 dzień przez większość cyklu, to nie wpadaj w tą pułapkę skoro tyle dziewczyn coś leczy, to ja też.
Spontanicznie i bez stresu jest najlepiej, uda się.. ;)
Ja jestem pod ogromnym wrażeniem niektórych dziewczyn tutaj na forum, ze względu na ich poziom wiedzy. A jednocześnie uważam, że jedyną osobą która powinna doradzać leki jest LEKARZ. Nasz własny, prowadzący itd.
Znam dziewczyny, które czytają takie fora, potem biegną do zaprzyjaźnionej aptekarki i wypisują lewe recepty. Itd.

Montek 87 dopóki nie ma wyraźnych wskazań świadczących o problemach, czyli staracie się mniej niż rok i to sypiajac ze sobą bardzo regularnie, co 2-3 dzień przez większość cyklu, to nie wpadaj w tą pułapkę skoro tyle dziewczyn coś leczy, to ja też.
Spontanicznie i bez stresu jest najlepiej, uda się.. ;)
Ja jestem pod ogromnym wrażeniem niektórych dziewczyn tutaj na forum, ze względu na ich poziom wiedzy. A jednocześnie uważam, że jedyną osobą która powinna doradzać leki jest LEKARZ. Nasz własny, prowadzący itd.
Znam dziewczyny, które czytają takie fora, potem biegną do zaprzyjaźnionej aptekarki i wypisują lewe recepty. Itd.
Mimo wszystko polecam się zbadać przed zajściem w ciąży żeby mieć pewność że jest ok a jak są odchyly nawet najmniejsze to warto to wyrównać niż żeby zajsc w ciążę i przez nie umyslnosc poronic i przeżywać stratę jak większość z nas.

Jeśli chodzi o leki to zgadzam się lepiej iść do lekarza a nie na własną rękę. Ale jeśli chodzi o badania to warto zrobić a nie starać się rok nic ie wyjdzie i rok jest zmarnowany na bez owocnych staraniach. A lekarzowi zawsze można sklamac że się stara o dziecko rok lub więcej. On tego nie sprawdzi w żaden sposób.

reklama
Mimi na zdjęciu jest jednorazowy aplikator z żelem Fertilsafe (mała tubka) i aplikator wielokrotnego użytku ( rurka). Ja kupiłam żel Fertilsafe zestaw duza tuba (75ml) + 2 tubki po 5ml.

Żel jest bezpieczny dla plemników a i ma niby im pomagać przetrwać w drogach rodnych jeżeli jest problem ze śluzem płodnym. Ja np u siebie praktycznie płodnego nie obserwuje. W ostatnich 2 cyklach jednego dnia widziałam rozciągliwy ale niewiele. W jednym cyklu zaobserwowałam wodnisty ale z reguły w płodne dni czuje wilgotno ale raczej śluz kremowy. Dlatego zakupiłam ten żel. 1 cykl za mną nie zaskoczył ale nie wiem czy nie użyłam za mało bo te 5ml to jakoś sporo.
Niestety u mnie wiesiołek i siemię lniane za wiele nie dało dotychczas stad ten żel. Zobaczymy co dalej [emoji5]
Aaa dzięki, jak sie teraz nie uda to pomyślę nad tym :)

Do góry