reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Jeszcze na tamtej wizycie miałam ustalić jajeczkowanie ale były 2 małe w lewym jajniku ginka stwierdziła, ze nic z tego.
Wczoraj byłam w aptece, wyczytałam, że cynk witamina E również obniża poziom prolaktyny, kupię sobie też te tabletki, które poleciłas.. Jeszcze biorę pregne start
Właśnie wczorajszy wynik mnie trochę zdziwił, zobaczymy dziś...
Trzymam kciuki aby szybko udało się zbić prolaktyne no i zajść w upragnioną ciąże.

reklama
Czytam Wasze komentarze i jestem pod wrazeniem Waszej wiedzy. Rzucacie hasla i badania o jakich nie mialam pojecia. My z mezem idziemy na spontan, zadnych mysli o badaniach nie bylo... A moze powinno? Poradzicie cos?

Czytam Wasze komentarze i jestem pod wrazeniem Waszej wiedzy. Rzucacie hasla i badania o jakich nie mialam pojecia. My z mezem idziemy na spontan, zadnych mysli o badaniach nie bylo... A moze powinno? Poradzicie cos?
Z własnego doświadczenia uwierz mi, ze warto się przebadac, ja też myślałam ze będę sobie brała kwas foliowy i góra 3 cykl się uda :)

Napewno warto zrobić badania jeśli chodzi o ciebie to tak między 2-5dc lh fsh estradiol 7 dni po owu progesteron a obojętnie kiedy testosteron prolaktyne tsh ft3 ft4 anty tpo anty tg dokładne USG macicy jajników endometrium.

A mężowi warto powiedzieć żeby zrobił również hormony i badanie nasienia.

Dodam że do badania prolaktyny trzeba się stosunkowo przygotować. Nie wspolzyc dzień przed badaniem nie stresować się i jak dojdziesz do labo to posiedz chwilę i dopiero na spokojnie idź oddać krew do badań. Stres zmęczenie dzien wcześniej współżycie podniesie prolaktyne i wyjdzie fałszywie wysoki wynik.

reklama
Do góry