reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Witam sie dziewczyny w 1dc. W koncu!!
nawet nie wiecie jak mi ulzylo. Wczoraj juz mialam schize ze moze to ciaza pozamaciczna dlatego negatywy wychodza.. juz mialam milion abstrakcyjnych mysli. Ale @ sie powolutku rozkreca. Wiem ze powinna mnie smucic bo tzn ze sie nie udalo ale jednak 5 dni opoznienia to nie wrozy nic dobrego a tak przynajmniej wiem ze moj organizm sie nie „zepsul”.. trzymajcie kciuki za moj kolejny cykl. Trzymam kciuki za Was dziewczyny! Jestem troche nie na biezaco przez weekend ale nadrobie :* buziaki!

reklama
Martyna - lekarz mojej przyjaciółce powiedział na wizycie bo monitorowała cykl ze ten cykl jest na straty bo nie widzi pęcherzyka - przyjęła to do wiadomości a ze brała progesteron na wywołanie owulacji to po 10 dniach miała się zjawić miesiączka . Minął dzień od terminowej miesiączki a tu jej brak. Dzwoni do lekarza ze nie dostała okresu i chyba te tabletki nie działają co bierze a on jej się pyta czy jest możliwość ze jest w ciąży a ona mu odpowiada ze była u niego 2 tyg temu i mówił jej ze nie miała w tym cyklu owulacji bo nie widział pęcherzyka. Odłożyła telefon i z ciekawości zrobiła test. Dziś jest w 20 tyg ciąży [emoji3][emoji3][emoji3]. Podsumowując lekarz się pomylił i co jeszcze dodam to ze jak rozmawiałam z koleżanką która jest położna to mówiła ze takie pomyłko się często zdążają także do dzieła [emoji3][emoji3][emoji3]
Dziękuję za słowa otuchy. Zobaczymy co u mnie z tego będzie!
Witam sie dziewczyny w 1dc. W koncu!!
nawet nie wiecie jak mi ulzylo. Wczoraj juz mialam schize ze moze to ciaza pozamaciczna dlatego negatywy wychodza.. juz mialam milion abstrakcyjnych mysli. Ale @ sie powolutku rozkreca. Wiem ze powinna mnie smucic bo tzn ze sie nie udalo ale jednak 5 dni opoznienia to nie wrozy nic dobrego a tak przynajmniej wiem ze moj organizm sie nie „zepsul”.. trzymajcie kciuki za moj kolejny cykl. Trzymam kciuki za Was dziewczyny! Jestem troche nie na biezaco przez weekend ale nadrobie :* buziaki!
Najważniejsze, że "działamy", też się o to bałam.
Walczymy dalej!!

Zaciągneliśmy się w piątek na wywołanie ale niewiele to dało, dzisiaj nadal nie jet to moja typowa @ :/

Ciesz się, że córa czeka na rodzeństwo bo mój młodszy Synnawet słyszeć o tym nie chce ;) Starszy ciągle dopytuje i marzy po cichu o siostrze choć jak podsluchal Naszego gdybania nt płcito się zdenerwował i powiedział, że najważniejsze jest zdrowie a nie płeć.
Przyjdzie czas na Waszą Fasolę :)

Super! Lekarz też człowiek i czytałam już tutaj o takich pomylkach. Owu jednak postanowiła wpaść ;)

Objawy miałam bardzo podobne ale u mnie teraz podejrzwam, że to mógł być cykl bezowulacyjny :/
To może po działajcie znowu, biedna takie stresy!!!

Tak poronilam w lipcu. Przed ciaza 28 dniowe cykle. Po poronieniu tez rowniutko..Nagle cos mi odwalilo i nadal nic.. :sad: nie wiem co jest grane. Tak bardzo bym chciala zeby juz byla i zebysmy mogli dalej sie starac
Więc u Ciebie 3 cykl po poronieniu. U mnie w 3 cyklu @ spóźniła się 8 dni. Nigdy czegoś takiego nie miałam. Więc ja bym powodu szukała w tym że organizm po poronieniu dąży do równowagi przez kilka miesięcy, niektórzy lekarze mówią nawet o roku.
Uszy do góry i myśl o tym że kolejny cykl będzie tym szczęśliwym... Uda, zobaczysz. :):):)

Wiesz co, kiedyś tam były nieregularne. Jakieś pół roku temu byłam u gina, kazał porobić badania i wszystko było ok. I nagle zaczęły być regularne 28 dni i teraz 7.10 miała przyjść i nie ma do tej pory. Zamiast tego było brązowe plamienie, w piątek wręcz krew poleciała, ale taka ze śluzem, już myślałam że przyszła. A to było dosłownie raz i się skończyło. Brzuch pobolewał, a teraz nie boli wcale. Zawsze przed okresem bolały mnie cycki, od razu po owu, w tym cyklu nie bolą mnie w ogóle. Także same dziwactwa ;-)
No to faktycznie ciężko określić o co tu chodzi.. Może za dużo stresu masz i cykle się rozregulowaly. Trzymam kciuki, uszy do gory:):):)

Dziękuje Kochana [emoji5] wrzucam już na luz chyba. Tak sobie przynajmniej powtarzam. Co będzie to będzie. Nic na sile a jajeczko musi być silne żeby dzieciątko tez było.
Nie chce tez żeby to wpływało na mój związek. Mój Narzeczony stawia mnie do pionu i powtarza ze jak będzie nam dane to zostaniemy rodzicami a jak nie to będziemy razem. A wtedy tym bardziej chce mu dać potomka . Ach .. te babskie myśli.

Ale zmieniam prace która mnie wykończyła zdrowotnie, zabieram się za siebie na nowo i dalej działamy. Bez spiny.
Tylko tempke będę mierzyć bo już się przyzwyczaiłam i na prawdę wiele można się o sobie dowiedzieć :)

Powodzenia [emoji7][emoji7]
Pięknie, najważniejsze że macie siebie i kochacie się. W ciążę najłatwiej zajść bez stresu, więc zmiana pracy też Ci pomoże.
A propos zmiany pracy zaczynasz nową na okres próbny? Jeśli tak i w trakcie próbne znajdziesz w ciążę to jakie to przyniesie konsekwencje?

Pięknie, najważniejsze że macie siebie i kochacie się. W ciążę najłatwiej zajść bez stresu, więc zmiana pracy też Ci pomoże.
A propos zmiany pracy zaczynasz nową na okres próbny? Jeśli tak i w trakcie próbne znajdziesz w ciążę to jakie to przyniesie konsekwencje?

Witaj. Nie miałam już wyjścia bo praca ta praca mnie wykończyła zdrowotnie (ciało i umysł). Tez mnie to martwi jak to będzie ale z tego co się orientowałam nawet jeżeli zajdziesz na próbnym okresie to jesteś chroniona i wówczas umowa zostaje przedłużona do dnia porodu.

Nie wiem co to będzie ale wiem ze nie mam do czego wracać (aktualnie na zwolnieniu) jeżeli chce być szczęśliwa, zdrowa i mieć rodzine. Muszę zmienić środowisko. Życie płata figle a ja stawiam mu czoła. [emoji5]

Choć dzisiaj mam płaczliwy dzień to patrzę na to wszystko pozytywnie. Zawsze staram się wyciągnąć ze złych zdarzeń co najlepsze i obrócić je w coś pozytywnego.

Wierze ze wszystkie Nas czeka coś dobrego [emoji5]
Powodzonka

reklama
Do góry