reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

A u mnie dziś same dziwy, bo wstałam z bólem jajników, zrobiłam test owu, i pozytywny. Dziś 17dc. Lekarz w 13dc mi powiedział, ze nie ma pęcherzyka dominującego. No jakaś masakra. Dziewczyny mierzycie temp? Jak to wygląda przed owu bo mi dziś temp spadła. Czy tak zawsze przed owu spada? Pierwszy raz mierze temp i się nie znam dokładnie.
A może ta zmiana temperatury to wynik błędu w pomiarach? Słyszałam że trzeba bardzo dokładnie mierzyc, w tym samym miejscu itd. A szyję badasz?

reklama
A może ta zmiana temperatury to wynik błędu w pomiarach? Słyszałam że trzeba bardzo dokładnie mierzyc, w tym samym miejscu itd. A szyję badasz?
Dzieki
Tak o tej samej porze i w tym samym miejscu. Szyjke badam jest nisko, sluz lekko płodny, ale mam go od 10dc dnia taki sam. Lekarz w 13 dc potwierdził sluz płodny.

Moze to dobry znak, ze to co bylo przy @ zniknelo i ustapilo miejsce czemus lepszemu. Czego Ci zycze. Moze warto zrobic test lub betd, bo od 7.10 to juz tydzien!!
Test ciążowy robiłam, ostatni w piątek, wyszedł negatywny i stwierdziłam że nie robię więcej, jutro mam wizytę i zobaczymy co powie doktorek:-)

Dzień dobry. U mnie według apki zaczynają się dni płodne, za 5 dni owu. Robię testy więc zobaczymy. W głowie trochę odpuściłam, staram się myśli skierować w totalnie innym kierunku :) Doła trochę łapię,strasznie nie lubię poniedziałków. Jestem „zwierzęciem” raczej stadnym i jednak wolę dni kiedy mąż jest w domu i spędzamy razem czas.kiedy przychodzi poniedziałek zawsze jakoś to mnie dobija. [GROUP=][/GROUP]

A u mnie dziś same dziwy, bo wstałam z bólem jajników, zrobiłam test owu, i pozytywny. Dziś 17dc. Lekarz w 13dc mi powiedział, ze nie ma pęcherzyka dominującego. No jakaś masakra. Dziewczyny mierzycie temp? Jak to wygląda przed owu bo mi dziś temp spadła. Czy tak zawsze przed owu spada? Pierwszy raz mierze temp i się nie znam dokładnie.

IMG_2422.JPG
IMG_2423.JPG
IMG_2424.JPG

Ojej... Biedna, pociesze cię, że czuję, że mnie czeka to samo w tym cyklu bezowulacyjnym....
Moze zaciagnij męża do sypialni!?
Zaciągneliśmy się w piątek na wywołanie ale niewiele to dało, dzisiaj nadal nie jet to moja typowa @ :/

Dzień dobry. . dziewczyny miałam się trzymać nie płakać. Ale wczoraj jak byliśmy na grzybach córka oddaliła się ode mnie i męża. Podeszła do Niego i powiedziała w tajemnicy że modliła się tam na górce w lesie żeby mama miała córeczkę w brzuchu. Miał mi tego nie mówić bo mówiła tylko nie mów mamie. Ale wieczorem kiedy już spala powiedział mi o tym a ja pół nocy nie spałam. Zbieram się zaraz muszę odwieść ją do zerówki sama jadę do pracy. Smutno zaczynam tydzień.
Ciesz się, że córa czeka na rodzeństwo bo mój młodszy Synnawet słyszeć o tym nie chce ;) Starszy ciągle dopytuje i marzy po cichu o siostrze choć jak podsluchal Naszego gdybania nt płcito się zdenerwował i powiedział, że najważniejsze jest zdrowie a nie płeć.
Przyjdzie czas na Waszą Fasolę :)

Super! Lekarz też człowiek i czytałam już tutaj o takich pomylkach. Owu jednak postanowiła wpaść ;)

Test ciążowy robiłam, ostatni w piątek, wyszedł negatywny i stwierdziłam że nie robię więcej, jutro mam wizytę i zobaczymy co powie doktorek:-)
Objawy miałam bardzo podobne ale u mnie teraz podejrzwam, że to mógł być cykl bezowulacyjny :/

Dzień dobry. U mnie według apki zaczynają się dni płodne, za 5 dni owu. Robię testy więc zobaczymy. W głowie trochę odpuściłam, staram się myśli skierować w totalnie innym kierunku :) Doła trochę łapię,strasznie nie lubię poniedziałków. Jestem „zwierzęciem” raczej stadnym i jednak wolę dni kiedy mąż jest w domu i spędzamy razem czas.kiedy przychodzi poniedziałek zawsze jakoś to mnie dobija. [GROUP=][/GROUP]
He he też tak mam, a do tego mój ostatnio pracuje i w weekendy!! Będzie dobrze!! W sypialni nadrobicie...

Martyna - lekarz mojej przyjaciółce powiedział na wizycie bo monitorowała cykl ze ten cykl jest na straty bo nie widzi pęcherzyka - przyjęła to do wiadomości a ze brała progesteron na wywołanie owulacji to po 10 dniach miała się zjawić miesiączka . Minął dzień od terminowej miesiączki a tu jej brak. Dzwoni do lekarza ze nie dostała okresu i chyba te tabletki nie działają co bierze a on jej się pyta czy jest możliwość ze jest w ciąży a ona mu odpowiada ze była u niego 2 tyg temu i mówił jej ze nie miała w tym cyklu owulacji bo nie widział pęcherzyka. Odłożyła telefon i z ciekawości zrobiła test. Dziś jest w 20 tyg ciąży [emoji3][emoji3][emoji3]. Podsumowując lekarz się pomylił i co jeszcze dodam to ze jak rozmawiałam z koleżanką która jest położna to mówiła ze takie pomyłko się często zdążają także do dzieła [emoji3][emoji3][emoji3]

reklama
Ja do okresu mam jeszcze 12 dni a od czasu owulacji coś się dzieje z moimi jajnikami i szyjka macicy. Czuje jak szyjka macicy ciągnie , czasem coś pobolewa . Jestem ciekawa co to może być

Do góry