reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
nonono, tylko czy mi beta cokolwiek wykaże skoro na weekend mam mieć @? trudno, najwyżej stracę kasę bo moje przeczucia są inne ale mózg płata figle <puknij się w głowę głupi człowieku> :D

Dobrze sie nie znam ale wydaje mi sie ze jakbys była w ciązy to beta powinna Ci wyjsc :-) Czego z calego serducha Ci życze :-)

Dziewczyny od 2-3 dni czuję lekkie ciągnięcie w brzuchu, śluz jakiś taki lekko białawy czasem przezroczysty, gęsty i jak dotykam papierem to się lekko ciągnie, co to może znaczyć? Szyjka wg mojego wymacania chyba nisko i jakby otwarta, tyle że ona od dłuższego czasu taka.

Witam się i ja w ten czarny piątek, wogóle w ten zły cykl. Wszystkie dziewczyny, którym się nie udało tule mocno, musimy to jakoś przeżyć. U mnie też tragedia poprostu.
A więc tak, bardzo to skomplikowane, ale może wy mi pomożecie o co chodzi, bo podjechałam wczoraj do gina jeszcze, zeby sprawdził jak tam mój pęcherzyk, czy urósł, i okazało się ze zadnego dominującego pęcherzyka nie było same małe. Więc do owulacji w tym cyklu raczej nie doszło. W 10 dc miał jeden 13 mm a wczoraj w 13 dc żadnego największy 8 mm. Test owu negatywne. Dziś 14 dc szyjka zamknięta, biały śluz. Więc cykl na straty, niestety. Jedyny plus, ze wiem ze się nie udało i mam do @ spokojna głowę. Ale dlaczego?
Przykro mi Martyna. A może owu się przesunie po prostu o kilka dni ?
Nie wiem, co moze byc przyczyną u Ciebie, ale u zdrowiej kobiety nie wszystkie cykle są z owu, zdarzają się też takie "puste", z wiekiem chyba narasta ten problem.. Głowa do góry. Nie myśl za dużo tylko działaj z mężem i wreszcie zaskoczy... ;)

A mi się marzy którykolwiek miesiąc :) Synka mam z maja. Myślałam,ze może się uda,żeby było równe 2 lata różnicy, no ale zaczynam starania o 2+1mc. Trzymam kciuki dziewczyny, nostalgia jesienna chyba każdego dopada, ale trzymajcie się i głowa do góry! Polecam jakby coś jak ja to nazywam „sok z gumijagód” - bezpieczny syropek co ukoi nerwy- Neospasmina Na babyblues pielęgniarki po porodzie nam to dawały w szpitalu. Może jakoś super nie działa,ale bardziej jak placebo-cieszysz się,że robisz coś w kierunku ukojenia nerwów! Także kupujcie (7zl) i delektujcie się!
dzięki za poradę o soku z gumi jagód ;-) Spróbuję! Trzymam kciuki, głowa do góry.

Dziewczyny od 2-3 dni czuję lekkie ciągnięcie w brzuchu, śluz jakiś taki lekko białawy czasem przezroczysty, gęsty i jak dotykam papierem to się lekko ciągnie, co to może znaczyć? Szyjka wg mojego wymacania chyba nisko i jakby otwarta, tyle że ona od dłuższego czasu taka.
A kiedy spodziewana @ ? czy może już po terminie ?

Dziewczyny czy 2 dni po owulacji ( a myśle ze już po owulacji bo śluz już lepki i jest go mniej ) może jeszcze bolec jajnik . Co to może oznaczać ( chyba nie owulacja skoro śluz lepki [emoji848][emoji848])
Może. A śluz też nie jest 100% pewnym parametrem kiedy jest owu. Myśle że testy LH mogą pomóc, ale jedyna pewności to monitorowanie u lekarza.
Nie analizuj tylko pozytywnie myśl że się wszystko udało. Trzymam kciuki za Ciebie. ;)

a u mnie ostatnio tak: zawsze miałam 28dni cyklu zawsze @ nigdy się nie spóźniła . Testy owu jak robiłam pokazywały II krechy ok 11-12 dniu cyklu . Wczoraj 6dc( @ mam krótkie ok max 4 dni ) i wczoraj i dziś śluzu płodnego więcej niż w owu potwierdzonych testem. Testów już nie robię bo mam ich po dziurki w nosie. No ale nawet gdybym miała owu to @ tez powinna być szybkiej przecież prawda ?

reklama
Witam. A ja czekam na @. Niby ma być jutro. Dzisiaj już nie wytrzymałam i test zrobiłam. Bielsze nie będzie :-(. Pocieszam się jeszcze tym, że może owu się przesunęła. Poza tym mało w nocy spałam. I test robiłam po 4 godzinach snu. Spać wieczorem mi się chce a jak się położę to zasnąć nie potrafię. Potem budzę się co godzinę.

Do góry