reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Ja też mieszkam w DE, i mam robiony komplet badań, że takich nawet w Polsce mi nie zrobili.
W jakim rejonie mieszkasz?
U mnie problemy z tarczycą też są, więc lecze się tu u endokrynologa, a reszta u ginekolog tylko u mnie to inna bajka... Ale wiem że można tu tez wykonać komplet badań, tylko chyba trafiłaś na złego lekarza!!! U was też musi minąć kwartał na zmianę lekarza?
Nie u nas nie ja zmieniam lekarza wtedy kiedy chce. Mieszkam blisko granicy polskiej. Nie zjeżdżm do Pl. U mnie też by powiedzieli ze mogą mi badania porobić ale zrobią to w momencie kiedy schudne. Zrobili mi tylko pakiet hormonów a endo zaproponował operacje bariatryczna. U ciebie może Ci robią badania ponieważ nie masz problemu z waga.

reklama
A nie masz możliwości zrobienia badań w Polsce? Choćby prywatnie. Wiem że łatwo się mówi ale dziecko to najlepsze co mnie mogło spotkać, nie rezygnowała bym z tego. Jesteś młoda i nie warto się poddawać. Jakoś nie chce mi się wierzyć żeby problem tkwił tylko w wadze.
Nie mam możliwości bo w kwietniu będzie 2 lata jak mieszkam w DE a tylko 2 razy byłam w Pl raz na tydzień i raz na weekend. Teraz nie wiem kiedy będę w Pl. Także badania w Pl są niemożliwe.

Nie u nas nie ja zmieniam lekarza wtedy kiedy chce. Mieszkam blisko granicy polskiej. Nie zjeżdżm do Pl. U mnie też by powiedzieli ze mogą mi badania porobić ale zrobią to w momencie kiedy schudne. Zrobili mi tylko pakiet hormonów a endo zaproponował operacje bariatryczna. U ciebie może Ci robią badania ponieważ nie masz problemu z waga.
A tak z ciekawości, możesz podać ile ważysz? Jak nie chcesz dokładnie to chociaż czy powyżej 100 czy poniżej. Pytam w pewnym celu.

Tak ponad 100 kg a kiedyś warzylam 56kg
Pytam, ponieważ zachodząc w ciąże z synem ważyłam 108kg (byłam po jednym poronieniu)przy wzroście 160cm i uważam,ze owszem waga może trochę ma znaczenie ale bez przesady... dlatego warto poszukać lekarza,który nie zbagatelizuje Twoich problemów. Tez kiedyś ważyłam malutko. Po porodzie mi się w miarę ładnie „ustabilizowało” chyba hormony zrobiły swoje bo wazę nieco ponad 70 kg teraz.

Pytam, ponieważ zachodząc w ciąże z synem ważyłam 108kg (byłam po jednym poronieniu)przy wzroście 160cm i uważam,ze owszem waga może trochę ma znaczenie ale bez przesady... dlatego warto poszukać lekarza,który nie zbagatelizuje Twoich problemów. Tez kiedyś ważyłam malutko. Po porodzie mi się w miarę ładnie „ustabilizowało” chyba hormony zrobiły swoje bo wazę nieco ponad 70 kg teraz.
Kochana wiem bo mam siostry z dużą nadwagą moja mama ma otyłość kuzynka w DE ma otyłość. I każda ma więcej niż 1 dziecko. Ja zawsze powtarzam że moja waga nie jest idealna do zajścia w ciążę ale żeby zrzucić winę na wagę to wszystko inne najpierw trzeba wykluczyć a nie łatwo powiedzieć musi pani schudnąć bo inaczej nie zajdzie pani w ciążę lub jak się uda zajść to się poroni. Głupie gadanie lekarzy.

reklama
Do góry