reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Kochane, mi się wydaje, że dostałam Duphaston od 20 dnia gdybym jednak zaszła w ciążę. Tak to zrozumiałam, ale nie mam przekonania i o wszystko wypytam na następnej wizycie. Cykle zawsze miałam krótkie, raz 20, raz 24, i nigdy nie wiedziałam kiedy będzie okres, teraz jest krótki ale chodzi jak szwajcarski zegarek, budzę się i wiem, że już jest ;)
Jak to jest z tym PCOS? Lekarz mi tego nie potwierdził, ale czy przy PCOS okres nie zanika? Cykle nie wydłużają się? Mało wiem, przyznaję, jeszcze dużo lektury przede mną.
Żeby zdiagnozować na 100% PCOS to trzeba wykonać badania LH FSH AMH i dokładne USG oby dwuch jajników.

reklama
A ja właśnie czytałam kilka stron i wypowiadają się lekarze że dupfaston nie blokuje owulacji a wrecz pomaga w wykształceniu się ciałka żółtego pomaga w zagniezdzeniu się zarodka oraz ma za zadanie podtrzymać ciąże lub jeśli okres sam nie przychodzi ma za zadanie wywołać miesiączkę i również kobiety go biorą w ciąży jeśli progesteron jest za niski.

Nie będę się sprzeczać, bo nie mam takiej wiedzy. Dla mnie to progesteron i na logikę wzięty za wcześnie przyblokuje owulacje. Ale mogę się mylić...Myśle ze warto o to zapytać swojego lekarza do którego ma się zaufanie.
Z ostatnią linijka się zgadzam, pomaga podwyższyć progesteron. Dlatego ważne jest by przy okazji pozytywnej bety sprawdzić wysokość progesteronu.

Nie będę się sprzeczać, bo nie mam takiej wiedzy. Dla mnie to progesteron i na logikę wzięty za wcześnie przyblokuje owulacje. Ale mogę się mylić...Myśle ze warto o to zapytać swojego lekarza do którego ma się zaufanie.
Z ostatnią linijka się zgadzam, pomaga podwyższyć progesteron. Dlatego ważne jest by przy okazji pozytywnej bety sprawdzić wysokość progesteronu.
Oczywiście że tak. Ja też nie jestem pewna ale tak przeczytałam i koleżanki gin też powiedział że dupek nie blokuje owu tylko jeszcze wspomaga.

Niestety nie mam zaufanego lekarza i już żadnemu nie zaufam.

Kochana ja wiem jakie były przyczyny poronien. Mieszkam w DE więc nie ma możliwości zrobienia badań na własną rękę. Każdy gin i w klinice leczenia nie płodności mi mówią że moje problemy leży tylko w mojej wadze ciała. Nie sprawdzali owu na monitoringu żadnych leków. Nic kompletnie nic. Nie ufam lekarzom i nie mam już sił na walkę o dziecko. Ja się poddalam. Moja otyłość nie jest spowodowana żarciem ale chorobami od 2011r. Prosiłam o monitoring chociaż jednego cyklu w klinice to ginekolog stwierdziła że mam przyjść 12dc na jednorazowe usg przy cyklach 40 dniowy Ch i dłuższych. Olalam to bo mając cykle 40 dniowe i dłuższe w 12dc nic by nie było widać.

No to kiepsko i to nawet bardzo :( Niby się narzeka na Polska służbę zdrowia, ale jeden plus ze zawsze można pójść i zrobić badania na własna rękę.
Próbowałaś np. z dieta bogata w awokado? Awokado jest bardzo dobra na jakość jajeczek plus do tego Koenzym Q10?

To cudownie [emoji7][emoji7][emoji7] to przynosi w przyszłym tygodniu dobre wieści [emoji8][emoji8][emoji8]
Nie dziękuję coby nie zapeszyc [emoji14] ale tak jakoś mam 'wolna głowę'. Co ma być to będzie. Dzisiaj sobie z mężem fajnie pogadalam od serca, chyba zauważyl że muszę sie komus wygadać, głowa przewietrzona, atmosfera się oczyscila., także to dla mnie najważniejsze.

reklama
Muszę przyznać, że mało pytałam swojego lekarza o szczegóły, to błąd, wiem. Czy jej ufam? No tak nie do końca, ale i tak to jeden z bardziej przystępnych lekarzy, do których chodziłam. Miła, cierpliwa, ale małomówna i jak się za język nie pociągnie, to nie ma szczegółów. To mój oczywisty błąd.
Nie wiedziałam, że awokado ma takie umiejętności, jadłam toto raz w życiu. I nawet nie wiem czy lubię.
Jak czytam takie miłe wieści, to ciepło mi się na serduszku robi, myślę że jest jeszcze dla mnie szansa.

Do góry