reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Dziewczyny najpierw niedowierzanie i szok, że tylko jedna kreska, trochę smutku, ale już mi przeszło :) Teraz nie mogę się doczekać @ i nowego cyklu :) Postanowiłam też, że będę mierzyć rano temperaturę, tak jak przed poprzednią ciążą.
A powiedz mi Kochana jak to jest z tym mierzeniem? Masz jakiś specjalny termometr ? Mierzysz rano czy wieczorem ? I gdzie najlepiej?

reklama
A powiedz mi Kochana jak to jest z tym mierzeniem? Masz jakiś specjalny termometr ? Mierzysz rano czy wieczorem ? I gdzie najlepiej?
Będę mierzyć rano tuż po przebudzeniu zwykłym termometrem elektronicznym z miękką końcówką. Mam nadzieję, że to całe mierzenie pomoże mi określić czy w ogóle mam cykle z owulacją.

a ja Ci mowie kup testy owulacyjne i rob, to bedziesz wiedziala
Rozważałam to, ale poczytałam trochę bloga mamy ginekolog i ona odradza korzystanie z tych testów, bo u 25-50% kobiet nie są one dokładne. Dodatkowo czekanie na owulację powoduje stres, a stres zmniejsza płodność.. Zaleca za to regularne współżycie co 48-72 h przez cały cykl. I tego będę się trzymać czyli starania co 2 dzień i jak najmniej rozmyślania i analizowania. Za tydzień kończy mi się urlop i wracam do pracy, więc już nie będę miała czasu na doszukiwanie się ewentualnych objawów owulacji, ciąży czy @ ;)

a ja melduje wykonanie zadania imprezka sie udala, poinmprezowo tez poszalelismy hehe zobaczymy co z tego bedzie. Zycze udanego dzionka
8-) powodzenia

My zaczęliśmy starać się w marcu o pierwsze dziecko, ale po wizycie u lekarza okazało się, że mam torbiel na jajniku, na kolejnej wizycie miałam już 4 torbiele. No i okazało się że to endometrioza i wiadomo że najlepszym rozwiązaniem jest dziecko. No ale moje torbiele są zbyt duże i najprawdopodobniej jajniku nie wytwarzają jajeczka. Więc leczenie i pewnie zabieg. Czy któraś się zmagała z tym ?
Hej Blanka! My staramy się od stycznia również o pierwsze dzieciątko. Robiłam wyniki niby wszystko w normie idę je skonsultować w czwartek. Mąż badał już nasienie, niby mało plemników ale o dobrej ruchliwości, staramy się suplementujemy i zobaczymy co będzie. Daje czas sobie chyba Max do września jak się nie uda to we wrześniu jedziemy już na pierwszą wizytę do kliniki.

Ja na dzisiaj mam termin okresu, ale jak narazie brak:) chociaż od kilku dni lekko pobolewają mnie jajniki wiec narazie czekam

reklama
Do góry