A powiedz mi Kochana jak to jest z tym mierzeniem? Masz jakiś specjalny termometr ? Mierzysz rano czy wieczorem ? I gdzie najlepiej?Dziewczyny najpierw niedowierzanie i szok, że tylko jedna kreska, trochę smutku, ale już mi przeszło Teraz nie mogę się doczekać @ i nowego cyklu Postanowiłam też, że będę mierzyć rano temperaturę, tak jak przed poprzednią ciążą.
reklama
Będę mierzyć rano tuż po przebudzeniu zwykłym termometrem elektronicznym z miękką końcówką. Mam nadzieję, że to całe mierzenie pomoże mi określić czy w ogóle mam cykle z owulacją.A powiedz mi Kochana jak to jest z tym mierzeniem? Masz jakiś specjalny termometr ? Mierzysz rano czy wieczorem ? I gdzie najlepiej?
madziolina_p
Fanka BB :)
a ja Ci mowie kup testy owulacyjne i rob, to bedziesz wiedzialaBędę mierzyć rano tuż po przebudzeniu zwykłym termometrem elektronicznym z miękką końcówką. Mam nadzieję, że to całe mierzenie pomoże mi określić czy w ogóle mam cykle z owulacją.
madziolina_p
a ja melduje wykonanie zadania imprezka sie udala, poinmprezowo tez poszalelismy hehe zobaczymy co z tego bedzie. Zycze udanego dzionka
Rozważałam to, ale poczytałam trochę bloga mamy ginekolog i ona odradza korzystanie z tych testów, bo u 25-50% kobiet nie są one dokładne. Dodatkowo czekanie na owulację powoduje stres, a stres zmniejsza płodność.. Zaleca za to regularne współżycie co 48-72 h przez cały cykl. I tego będę się trzymać czyli starania co 2 dzień i jak najmniej rozmyślania i analizowania. Za tydzień kończy mi się urlop i wracam do pracy, więc już nie będę miała czasu na doszukiwanie się ewentualnych objawów owulacji, ciąży czy @a ja Ci mowie kup testy owulacyjne i rob, to bedziesz wiedziala
powodzeniaa ja melduje wykonanie zadania imprezka sie udala, poinmprezowo tez poszalelismy hehe zobaczymy co z tego bedzie. Zycze udanego dzionka
madziolina_p
yivonne wiadomo ze najlepiej co 2-3 dni na relaksie, a nie mierzenie i liczenie. 3mam mocno kciuki
Również czytuję blog mamaginekolog i znam też zalecenia. Polecam wszystkim poczytac również tematy nieciążoweyivonne wiadomo ze najlepiej co 2-3 dni na relaksie, a nie mierzenie i liczenie. 3mam mocno kciuki
Natomiast u mnie dwóch lekarzy zalecalo przytulanko codziennie w dniach plodnych..
NatS91
Hej Blanka! My staramy się od stycznia również o pierwsze dzieciątko. Robiłam wyniki niby wszystko w normie idę je skonsultować w czwartek. Mąż badał już nasienie, niby mało plemników ale o dobrej ruchliwości, staramy się suplementujemy i zobaczymy co będzie. Daje czas sobie chyba Max do września jak się nie uda to we wrześniu jedziemy już na pierwszą wizytę do kliniki.My zaczęliśmy starać się w marcu o pierwsze dziecko, ale po wizycie u lekarza okazało się, że mam torbiel na jajniku, na kolejnej wizycie miałam już 4 torbiele. No i okazało się że to endometrioza i wiadomo że najlepszym rozwiązaniem jest dziecko. No ale moje torbiele są zbyt duże i najprawdopodobniej jajniku nie wytwarzają jajeczka. Więc leczenie i pewnie zabieg. Czy któraś się zmagała z tym ?
reklama
madziolina_p
kiedy testujesz?Ja na dzisiaj mam termin okresu, ale jak narazie brak chociaż od kilku dni lekko pobolewają mnie jajniki wiec narazie czekam