reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
nie robię testów owu, obserwuje jedynie swoje ciało śluz itp także można powiedzieć że sama sobie potwierdIlam bo z obliczeń niby wychodziło mi na 27.08 ale śluz płodny zauważyłam dopiero 31.08/ 1.09 przytulanki były co drugi dzień więc nie wiem
Co do śluzu to ja np albo nie mam go, albo poprostu nie umiem go rozróżnić bo mi się to chyba miesza z męskim nasienie, hehe, więc ja nie polega nigdy na tym.

Hej. Próbuj pomimo przeziębienia. Podobno to nie przeszkadza. Powodzenia

Mój gin zapisał mi pregna plus - dużo Wit d, dha, foliany i inne mikro ważne składniki.
Kwas foliowy przy planowaniu i starania jest ważny, warto go suplementowac. Wit D też ma dobry wpływ. Więc jak możesz to dbaj o siebie i witaminy bierz....
Ja też biorę pregnę plus, dodatkowo od września witamina D. Ginekolog polecił mi też Ovulomed, pije od dwóch miesiecy. Na opakowaniu jest info, że 1 saszetkę dziennie ale kazał mi pić dwie. Wcześniej piłam Symfolic, w cyklu w którym zaszłam też. Od dzisiaj biorę duphaston 10 dni 2 *dziennie. 3 dzień naparzają mnie plecy w krzyżu. Poza tym staram się nie wsłuchiwać w organizm....

Ostatnio czytałam że po poronieniu organizm wraca do pełnej równowagi rok.
U mnie pierwsza @ była dokładnie o czasie jak gdyby nigdy nic, druga tydzień później, trzecia dwa dni wcześniej. Wczoraj 9dc zauwazylam taki intensywniejszy śluz, zrobiłam test owu i taka bladziutka kreska się pojawiła i to też jakby 3 lub 4 dni za wcześnie na wzrost LH.
Spodziewam się owulacji w niedzielę, zakładając cykl 29 dni. No jak widać swoim przykładem potwierdzam że 4 cykle po poronieniu nie wróciłam do swojego rytmu.
Odnośnie bólu, mam umiarkowany ból owulacyjny, wydaje mi się że idealnie w czasie owulacji co miesiąc, zwykle kłujcie jajnika. Pojawiło się to u mnie dwa lata temu, czyli długo przed poronieniem. Po, jest podobnie. Nie mam większy bądź innych skurczy itd.
Dziewczyny teraz pozostaje nam...
Relax..... I seks.... I będzie dobrze :)
Rok czasu... Masakra...
Masz rację relaks i seks i będzie dobrze :)
Ja w tym miesiącu szukam innych zajęć żeby głowę zaprzątać czymś innym. Aktualnie jestem na etapie robienia porządków z Marie Kondo, podobno przez uporządkowanie mieszkania moga w życiu pojawić się zaskakujące zmiany... :)

Ja też biorę pregnę plus, dodatkowo od września witamina D. Ginekolog polecił mi też Ovulomed, pije od dwóch miesiecy. Na opakowaniu jest info, że 1 saszetkę dziennie ale kazał mi pić dwie. Wcześniej piłam Symfolic, w cyklu w którym zaszłam też. Od dzisiaj biorę duphaston 10 dni 2 *dziennie. 3 dzień naparzają mnie plecy w krzyżu. Poza tym staram się nie wsłuchiwać w organizm....
A duphostan bierzesz w czasie starań tak? Bo lekarz mi przepisał ale byłam w takim szoku ze zapomniałam spytać od kiedy przyjmować jakoś tak uznabalam że od momentu pozytywnego testu a teraz sama juz nie wiem

A duphostan bierzesz w czasie starań tak? Bo lekarz mi przepisał ale byłam w takim szoku ze zapomniałam spytać od kiedy przyjmować jakoś tak uznabalam że od momentu pozytywnego testu a teraz sama juz nie wiem
Tak. Ja biorę od dnia po owulacji przez 10 dni, pomaga w zagnieżdżeniu. Od pozytywnego testu też na bank gin przepisze mi duphaston i luteinę.

Hej hej, u mnie 8dc wiec bylam pelna optymizmu na ten miesiac bo kolejna @ po 28dniach przyszla planowo, ale strasznie mnie chorobsko chwycilo i nie wiem co z tego bedzie..bierzecie jakis kw foliowy lub inne witaminy ? Pewnie juz sie gdzies ten temat przewinal ale chyba nie dam rady nadrobic
U mnie 6dc i przeziębienie :/
Obecnie poza Gripexem biorę kwas foliowy :)

reklama
Do góry