reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

No właśnie sporo i najlepsze że nie dostałam dalej okresu już 6 dzień i nie czuje żebym miała dostać... Widzę u siebie mało ale takiego śluzu jak przy owulacji... Nic mnie nie boli ani brzuch jedynie co to czasem jajnik zakuje albo dołem brzuch tak delikatnie zaboli... Byłam pewna jeszcze wczoraj że to ciąża dopóki nie przyszły wyniki bety....
U to sporo. A jak się czujesz?

reklama
No właśnie sporo i najlepsze że nie dostałam dalej okresu już 6 dzień i nie czuje żebym miała dostać... Widzę u siebie mało ale takiego śluzu jak przy owulacji... Nic mnie nie boli ani brzuch jedynie co to czasem jajnik zakuje albo dołem brzuch tak delikatnie zaboli... Byłam pewna jeszcze wczoraj że to ciąża dopóki nie przyszły wyniki bety....
Może jeszcze okaże się, że to jednak ciąża? Cykle masz regularne?

A miałaś potwierdzoną owulację? Przepraszam jeśli coś mi bardzo umknęło [emoji3525]
nie robię testów owu, obserwuje jedynie swoje ciało śluz itp także można powiedzieć że sama sobie potwierdIlam bo z obliczeń niby wychodziło mi na 27.08 ale śluz płodny zauważyłam dopiero 31.08/ 1.09 przytulanki były co drugi dzień więc nie wiem

U mnie po poronieniu każdy cykl wygląda inaczej. Owulację zawsze miałam późno a teraz w 12-13 dc chyba nigdy tak nie miałam. Ból też jest inny niż zawsze był. Mnie teraz bolą plecy z tyłu na dole po stronie po której jest owulacja. Myślę, że wpływ może mieć milion czynników łącznie z pogodą, jedzeniem, spaniem, ruchem itp. pozostaje zakceptować to co się dzieje i zaufać ciału, ono wie co ma robić.
Ostatnio czytałam że po poronieniu organizm wraca do pełnej równowagi rok.
U mnie pierwsza @ była dokładnie o czasie jak gdyby nigdy nic, druga tydzień później, trzecia dwa dni wcześniej. Wczoraj 9dc zauwazylam taki intensywniejszy śluz, zrobiłam test owu i taka bladziutka kreska się pojawiła i to też jakby 3 lub 4 dni za wcześnie na wzrost LH.
Spodziewam się owulacji w niedzielę, zakładając cykl 29 dni. No jak widać swoim przykładem potwierdzam że 4 cykle po poronieniu nie wróciłam do swojego rytmu.
Odnośnie bólu, mam umiarkowany ból owulacyjny, wydaje mi się że idealnie w czasie owulacji co miesiąc, zwykle kłujcie jajnika. Pojawiło się to u mnie dwa lata temu, czyli długo przed poronieniem. Po, jest podobnie. Nie mam większy bądź innych skurczy itd.
Dziewczyny teraz pozostaje nam...
Relax..... I seks.... I będzie dobrze :)

Jednak podejrzewam że jeszcze bardziej musiała mi się opóźnić owu niż przypuszczałam i dlatego teraz i okres się przesunął [emoji3] no nic czekamy na tą damę czerwoną [emoji36] i próbujemy dalej [emoji7]

Hej hej, u mnie 8dc wiec bylam pelna optymizmu na ten miesiac bo kolejna @ po 28dniach przyszla planowo, ale strasznie mnie chorobsko chwycilo i nie wiem co z tego bedzie..bierzecie jakis kw foliowy lub inne witaminy ? Pewnie juz sie gdzies ten temat przewinal ale chyba nie dam rady nadrobic

Śluzu płodnego to ja właśnie nie mam. A mierzenie temperatury u mnie nie skutkuje, bo ja jakaś niesystematyczna jestem. Za dużo na głowie hihih
No zobaczymy okaże się za 10 dni...
Ja też mam różny śluz, czasami książkowy a czasami nie i wcale na nim nie polegam. :)

Wydaje mi się, chyba większe prawdopodobieństwo na ciąże jest wtedy gdy plemniki czekają już w ciele kobiety od 7 - 8 dc. Może zaczynać starania tydzień przed i co drugi dzień staranie...
Tylko, że w życiu bywa jak bywa i czasem to jest niewykonalne :)
Nigdy nie wiemy kiedy jest owu. A jak już nastąpi owu, bo to np czujemy, to już jest za późno na zapłodnienie. Z tego co fachowa literatura mówi.... :)
.

Hej hej, u mnie 8dc wiec bylam pelna optymizmu na ten miesiac bo kolejna @ po 28dniach przyszla planowo, ale strasznie mnie chorobsko chwycilo i nie wiem co z tego bedzie..bierzecie jakis kw foliowy lub inne witaminy ? Pewnie juz sie gdzies ten temat przewinal ale chyba nie dam rady nadrobic

Hej. Próbuj pomimo przeziębienia. Podobno to nie przeszkadza. Powodzenia

Mój gin zapisał mi pregna plus - dużo Wit d, dha, foliany i inne mikro ważne składniki.
Kwas foliowy przy planowaniu i starania jest ważny, warto go suplementowac. Wit D też ma dobry wpływ. Więc jak możesz to dbaj o siebie i witaminy bierz....

reklama
Staramy się od 11 cykli, jesteśmy na etapie diagnostyki. Wiemy już, że jajeczkuje tak jak powinnam, wszystko pęka i przebiega prawidłowo. Miałam wykonane HSG i kilka lat temu przeszłam przez łyżeczkowanie. Teraz czekam na wyniki z AMH i badania nasienia partnera. Jeśli w tym cyklu również nie wyszło to czeka nas badanie na wrogość śluzu. Mam 27lat a moja miłość 28.
Powodzenia w staraniach :)

Do góry