reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
NordTest pokazał mi piękna krechę w listopadzie przy becie 0,2 ale ogólnie jest polecany jako jeden z najdokładniejszych testów.

W sensie że oszukaną Ci krechę pokazał?
Ja chyba dzisiaj wieczorem zrobie ale jak już nie wyjdzie to nie wierzę że w ciąży jestem.
Ewentualnie dla pewności może zrobię betę po nowym roku.

NordTest pokazał mi piękna krechę w listopadzie przy becie 0,2 ale ogólnie jest polecany jako jeden z najdokładniejszych testów :)

Beta rozwieje wątpliwości, czekamy razem :)

Ja przy cyklu bezowulacyjnym miałam skaczącą temperaturę, bez skoku, testy owulacyjne pozytywne dwa ;) Brak śluzu i typowego bólu.

Sporą bo Synowie mają 11 i 5 lat :D

@Anna91 ja to po prostu wiedziałam od 1dc ;) Od owulacji plamiłam ale czułam zagnieżdżenie 26.12 i plamienie od razu ustało.Następnego dnia miałam już mdłości i to uczucie ciężkiej macicy i to wszystko tam rozpulchnione, no i zapchany nos i ból zęba haha . Ogólnie nie sugerowałam się objawami bo przy duphastonie też występują.

No i właśnie.. Na wyniki bety czekam, progesteron i TSH od razu zrobiłam choć teraz przy duphastonie to niewiele mi wymik powie. Duphaston kończy się jutro rano a moja Ginka i inni lekarze wracają 07.01. I teraz albo mam jechać na SOR po receptę albo prywatnie. W Sylwestra jak się domyślacie to dość ciężko będzie się dostać a bez wyników bety nie będę się wygłupiała ;)
Jedz do lekarza rodzinnego, powiedz jaka sytuacja i na pewno Ci Duphaston napisze. Na SOR nie jezdzi się po recepty

Dzięki Kochana za miłe słowa. Jak tak mi dziewczyny piszą to stres jest sił Jerzy. Dzisiaj test o czułości 25 pokazał biel vizira więc mega się rozczarowała. Może faktycznie jest zbyt wcześnie zawroty głowy dziś okrutne i muli od rana. Eh... ciekaw co z tego będzie [emoji848][emoji4]
Verona, bez stresu. Nie wiem czemu tak dziewczyny Cię cisną z tą beta. Zrobisz w czwartek na spokojnie, przecież to raptem 3 dni. Nie masz żadnych objawów wskazujących na cp, więc nie stresuj się. A takie pobolewania brzucha czy piersi sa normalne. Kreska jest słaba bo to wczesna ciąża, kup sobie test o czułości 10, zrób jutro rano A krecha na pewno będzie ciemniejsza i sie uspokoisz

Jak liczyć długość cyklu bo już zgłupiałam, zawsze liczyłam od pierwszego dnia krwawienia do ostatniego dnia przed następnym krwawieniem a dziś przeczytałam na mamaginekolog, że powinno się liczyć od pierwszego dnia okresu do pierwszego dnia następnego okresu. Jak Wy liczycie?

Mam właśnie plan dzisiaj kupić test 10. Bo tylko te pokazują bladziocha [emoji4] Może jak zobaczę 2 bladziocha będzie mi lepiej [emoji4]
@Verona26 spokojnie :) zrobisz bete w wolnej chwili bez stresu :) na razie wdech, wydech , policz do 10 i usmiechnij sie, bo jest powo :) szeroki usmiech, cycek do przodu. Grunt to optymizm:)

reklama
Dzięki Kochana za miłe słowa. Jak tak mi dziewczyny piszą to stres jest sił Jerzy. Dzisiaj test o czułości 25 pokazał biel vizira więc mega się rozczarowała. Może faktycznie jest zbyt wcześnie zawroty głowy dziś okrutne i muli od rana. Eh... ciekaw co z tego będzie [emoji848][emoji4]
Ale skoro masz już objawy to moim zdaniem test powinien już też wyjść. Dziwne to. Zrobisz bete w czwartek to będziesz miała pewność. Chociaż ja myślę, że może jesteś z tych którym testy nie wychodzą albo wychodzą późno bo u Ciebie już wysoki dzień cyklu nie?

Do góry