sangria11
Zaangażowana w BB
Miałam USG 3 razy w ciągu ostatnich 5 miesięcy, jeden jajnik na początku po odstawieniu tabsow anty miał cechy policystyczne, ale teraz wygląda okej... Robiłam badania tarczycy, testosteron, prolaktynę, kortyzol, krzywą cukrową i insulinową i wszystko w normie... Zobaczymy jak będzie po odstawieniu tego duphastonu, bo dostałam go od razu w pierwszym cyklu po 7 latach brania tabsów. Przed tym jak zaczęłam je brać te moje cykle były zwariowane i trwały od 30 do właśnie 90 dni, mam nadzieję, że teraz nie będzie tak źle.Ale mialas kiedykolwiek USG? Masz w porzadku jajniki? Polecial troche schematem.. nie kazda ma 14 dc owulacje nawet majac 28 dniowe cykle a juz nie mowie o tych z dluzszymi. Idz moze do innego niech zrobi podstawowe badania i bedziesz wiedziala od czego zaczac? Cykle po 3 miesiace nie sa normalnym zjawiskiem..
Do lekarzy już nie mam siły, chodziłam do trzech różnych prywatnie, dwóch kazało brać dupka mimo że nie wiadomo, czy i kiedy jest owu, a teraz trzeci z enel medu każe odstawić, obserwować się i stosować te paski owulacyjne. Na razie liczę się z tym, że w ciągu najbliższych kilku miesięcy w ciążę nie znajdę, bo nie wiadomo, co jest grane