reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Hej Laski. U mnie 23 dc. Podbrzusze boli mnie od 15 dc, dzisiaj wieczorem zaczęło dość mocno. Nie wiem o co chodzi.
Wkurza mnie też ta niepewność co do ciąży. Nie wiem czy napić się wina czy nie, zapaliłam papierosa i man stracha czy w razie w nie zaszkodzi, ale nie chce też świrować i teraz wszystkiego sobie odmawiać bo może jestem w ciąży i tak co miesiąc aż do udanego trafienia 🙈

reklama
Hej Laski. U mnie 23 dc. Podbrzusze boli mnie od 15 dc, dzisiaj wieczorem zaczęło dość mocno. Nie wiem o co chodzi.
Wkurza mnie też ta niepewność co do ciąży. Nie wiem czy napić się wina czy nie, zapaliłam papierosa i man stracha czy w razie w nie zaszkodzi, ale nie chce też świrować i teraz wszystkiego sobie odmawiać bo może jestem w ciąży i tak co miesiąc aż do udanego trafienia 🙈
Moze lepiej sie nie przejmowac i robic wszystko jak dotychczas :) po tescie to juz wiadomo. Wiele kpbiet nie wie ze jest w ciazy dluzszy czas i jest wszystko ok :)

Do dnia miesiączki zarodek nie jest w żaden sposób połączony z mama wiec nic mu nie zaszkodzi. Możesz żyć normalnie.

I normalnie tak właśnie miałam. Konkretnie bylo tak, ze owulacja nastepowala kolejnego dnia po PIKu z ciemniejsza kreską testową, jak byly rownie mocne to jeszcze nie byl ten moment. Wg tej mojej teorii owu powinna byc wczoraj ale bol nie ustal, dzisiaj doszło plamienie owulacyjne, tempka nie wzrosla no i testy nadal mocno pozytywne.
Mam tylko nadzieje, ze to nie objaw cyklu bezowulacyjnego :/ Bardzo licze na jutrzejszy skok tempki.
Moze owu sie wydluzyla :) to zycze tego skoku temp ;)

Dzisiaj to tak bardziej dla sportu ten test ;) ale w sumie im szybciej się dowiem wyniku tym lepiej, bo moje cykle są długie, więc to czekanie w ostatnim tyg jest tragiczne. Na szczęście już tak nie przeżywam jak kiedyś, po prostu jak już znam wynik to mogę sobie całkiem odpuścić i te 2 następne tygodnie są takie blogie, bo już nie zadaje sobie pytań co z tego wyjdzie. Jakby nie było tematu 😁
No, to u mnie pozamiatane, hcg <5. Przynajmniej już mam z głowy to oczekiwanie. Mam czasem wrażenie, że jestem z tych co mają bardzo wąskie okno czasowe na zapłodnienie. Że jeśli nie wyceluje idealnie w odpowiednią godzinę to nie ma na co liczyć. Albo, że mam "wrogi" śluz i nic się przez niego nie przebije. No nie mam innych pomysłów. Wyniki mamy oboje książkowe.
Czy myślicie, że picie tego Inofem czy tam ovarinu może pomóc kom. Jajowej wytrwać dłużej?

Rok starań... dziś 33 dzień cyklu i brak okresu. Zwykle mam 34-36, zdarzyło się raz 31 ale i 39 w ciągu tego roku. Test zrobiłam dla przysłowiowej „beki”, nie wiem czy śnię, czy złe odczytuje wynik, czy test jest wadliwy. Ale druga kreska w części testowej wyszła blada (jak na zdjęciu). Czy możliwe ze w końcu po takim czasie się udało?

Załączniki

• 6571BCBF-90E6-4A3E-B03F-A120C9D597ED.jpeg
    6571BCBF-90E6-4A3E-B03F-A120C9D597ED.jpeg
    910,1 KB · Wyświetleń: 136
reklama
Rok starań... dziś 33 dzień cyklu i brak okresu. Zwykle mam 34-36, zdarzyło się raz 31 ale i 39 w ciągu tego roku. Test zrobiłam dla przysłowiowej „beki”, nie wiem czy śnię, czy złe odczytuje wynik, czy test jest wadliwy. Ale druga kreska w części testowej wyszła blada (jak na zdjęciu). Czy możliwe ze w końcu po takim czasie się udało?
Piekny tescik !!! Zero watpliwosci!!! Gratulacje Kochana !!! To juz macie prezencik na swieta:)

Tak sie ciesze szczesciem innych, ze az sie wzruszylam :)

Do góry