reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
Dziewczyny kochane a powiedzcie Wy mi czy bierzecie kwas foliowy, a jezeli tak to jak dlugo? Zaczęlam sie nad tym zastanawiac, bo ja juz biore kwas prawie rok kazdego dnia z nadzieja, ze potrzebnie i zastanawiam sie czy trzeba jakas przerwe robic lub cos w tym stylu...
Ja brałam od marca pregne start, teraz pije inofem a już czeka na mnie ovarin[emoji85]

Dlaczego juz skreslasz cykl? A jakie endometrium przy tej wielkosci pecherzyka? Lekarz mowil, zeby nie nastawiac sie na owulacje? Przeciez poki pecherzyk rosnie to chyba dobrze czy ja zle rozumiem :p ilu dniowe masz cykle? Juz kiedys pytalam i nie dostalam odpowiedzi😁
Mam bardzo nieregularne cykle, często kończy się to wywoływaniem @. To jest mój drugi cykl z Clo tym razem 2x1. Pani powiedziała, że w 11dc powinnam już mieć koło 20mm i że raczej strocony i mam w następnym brać Clo i dalej pić n inofem

Ten cykl jesteś na Clo?
Nie. Na razie bez wspomagaczy :) w poprzednim cyklu mialam duphaston od 18 dc przez 10 dni 1x1. Poprzedni cykl bezowulacyjny. W 16 dc mialam pecherzyk 15.7 - przepraszam za pomylke we wczesniejszym poscie, ale to jeszcze dalszy dzien cyklu :) i wszystko wskazywalo ze albo owu bedzie 19-21 dc albo w ogole jej nie bedzie. W poniedziek w 22 dc okazalo sie ze edno mam 12mm a pecherzyk pękł :)

Nie. Na razie bez wspomagaczy :) w poprzednim cyklu mialam duphaston od 18 dc przez 10 dni 1x1. Poprzedni cykl bezowulacyjny. W 16 dc mialam pecherzyk 15.7 - przepraszam za pomylke we wczesniejszym poscie, ale to jeszcze dalszy dzien cyklu :) i wszystko wskazywalo ze albo owu bedzie 19-21 dc albo w ogole jej nie bedzie. W poniedziek w 22 dc okazalo sie ze edno mam 12mm a pecherzyk pękł :)
To się cieszę, ja jakoś straciłam nadzieję a do świąt już nie dam rady się umówić na wizytę więc i tak nie będę wiedziała czy była owulacja

Ja biorę witaminy dla kobiet w ciąży od 4 miesięcy. Nie wydaje mi się żeby mogło mi to zaszkodzić. W nich już jest kwas foliowy.
Mam nadzieje, ze niedlugo bede brala
Mam bardzo nieregularne cykle, często kończy się to wywoływaniem @. To jest mój drugi cykl z Clo tym razem 2x1. Pani powiedziała, że w 11dc powinnam już mieć koło 20mm i że raczej strocony i mam w następnym brać Clo i dalej pić n inofem
ja w 11 dc mialam 17 a pekniecie czulam przez kolkowy bol w 14 dc, wiec moze jeszcze urosnie u Ciebie. Nie jestesmy maszynami nawet jesli jedna przyjmuje ten sam lek to druga moze miec efekty pozniej ;)

reklama
Do góry