reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Tak, ale lekarz mówi, że nie ma dowodów na to że doustne probiotyki działają. Czasem używam takie w globulkach.
A próbowałaś takich zmian codziennych jak : bawełniana bielizna, eko nie chlorowane środki higieniczne, płyn do prania, płukania eko. Może coś cię podrażnia i powoduje że błona śluzowa jest podatna ? Ja jeszcze przed dziećmi miałam problem z nawracającą drożdżycą, takie zmiany + probiotyk (dołem i górą) pomogły. Jeszcze doraźnie podmywanie korą dębu.

reklama
Przepraszam, ze dopiero teraz, ale jeszcze wir zakupow mnie porwal :) dzis po raz pierwszy uslyszalam dobre wiesci od gina a tzn endometrium 12mm co gin okrelil jako "no bardzo ładne", owulacja byla, pecherzyk pękł i cykl wykorzystany w 100% :) teraz tylko czekac czy @ przyjdzie czy nie. Jezeli nie to 7 stycznia mam wizyte :) oby zadziałala magia Świąt i obg wydarzył się cud zafasolkowania :) dzis 22 dc :)
Tego Ci życzymy ♥️

Hej dziewczyny!
Dołączam się do Waszego grona 😊 u mnie dziś 30dc. @ powinna przyjść wczoraj. Od wczoraj jakieś różowe plamiemie, brzuch non stop pobolewa, raz mniej, raz bardziej. Piersi mam mega czułe, nie są tak ciężkie jak zawsze na okres tylko mega bolą gdy się ich dotyka szczególnie u góry i po bokach. Zrobiłam dziś pierwszy lepszy test ale wyszedł negatywny. Czekam dalej.. w sumie to z mężem starania zaczelismy w poprzednim cyklu, miałam bardzo podobne objawy, oprócz tkliwych piersi. Plamienie na różowo też było przez 2 dni, ale po tych dwóch dniach przyszla spóźniona o 5 dni @ więc nie nastawiam się. Czekam co tym razem los przyniesie 😊😊
Trzymam kciuki za wszystkie Staraczki 👍🧸

A próbowałaś takich zmian codziennych jak : bawełniana bielizna, eko nie chlorowane środki higieniczne, płyn do prania, płukania eko. Może coś cię podrażnia i powoduje że błona śluzowa jest podatna ? Ja jeszcze przed dziećmi miałam problem z nawracającą drożdżycą, takie zmiany + probiotyk (dołem i górą) pomogły. Jeszcze doraźnie podmywanie korą dębu.
Używam tylko proszków i płynów do prania dla dzieci bo mój mąż ma silna alergie, co do bielizny to gora-dol, zauważyłam że stringi nie dla mnie to na pewno, szukam wlasnie jedwabnych bo w bawełnianych mam wrażenie że jest jeszcze gorzej - jeśli się spoce lub nie założę wkładki i wydzielina zmoczy bieliznę to taka bielizna długo schnie i mam wrażenie, że to jeszcze pogarsza sprawę.
Jak poznać czy wkladki/tampony są lub nie są chlorowane?

Dziewczyny a powiedzcie jak to jest z tą podwyższoną temperaturą przed @ ona musi się utrzymywać cały dzień na takim poziomie ponad 37? czy np jak mierzę koło 17 to musi być codziennie koło tej godziny na tym poziomie?

Używam tylko proszków i płynów do prania dla dzieci bo mój mąż ma silna alergie, co do bielizny to gora-dol, zauważyłam że stringi nie dla mnie to na pewno, szukam wlasnie jedwabnych bo w bawełnianych mam wrażenie że jest jeszcze gorzej - jeśli się spoce lub nie założę wkładki i wydzielina zmoczy bieliznę to taka bielizna długo schnie i mam wrażenie, że to jeszcze pogarsza sprawę.
Jeszcze coś. Zauważyłam, że odkąd się staramy to infekcje są dużo czestrze, więc myślę, że to chodzi o to pH (wcześniej uzywalismy prezerwatywy bo ja źle znoszę hormony) . No ale nie mogę zskwaszac po stosunku bo to niszczy plemniki... Bez sensu...

Ja piorę w płynach eko firmy Sodasan (proszki dla dzieci z marketów nie są wiele lepsze od zwykłych, sprawdź skład). Co do bielizny, próbowałaś bambusowej? Ja lubię. Tampony od pewnego czasu kupuję tutaj Link do: Your KAYA - Tampony z organicznej bawełny albo na allegro np wkładki Natracare - są fajne bo są pakowane każda osobno i łatwo można je zabrać ze sobą.

Jeszcze coś. Zauważyłam, że odkąd się staramy to infekcje są dużo czestrze, więc myślę, że to chodzi o to pH (wcześniej uzywalismy prezerwatywy bo ja źle znoszę hormony) . No ale nie mogę zskwaszac po stosunku bo to niszczy plemniki... Bez sensu...
Ja też kiedyś tak miałam, że po stosunku bez prezerwatywy robiło się jakoś tak sucho, potem czasem piekło czy coś. Teraz jest ok. A staramy się codziennie przez cały potencjalnie płodny czas ;-)

Jeśli chodzi o cukier, to niestety to tez ma duże znaczenie. Ja zrezygnowałam praktycznie całkowicie z kupnych słodyczy (od wielkiego dzwonu coś tam zgrzeszę ;-)). Jem tylko to co zrobię w domu sama, a jak biorę przepis to od razu obniżam ilość cukru o połowę.

Powodzenia! Wiem że to długa droga, żeby było ok. Ale da się.
Acha, mnie leki przepisywane przez gin w niczym nie pomogły, raczej miałam wrażenie, że na dłuższą metę to pogarszają sprawę i rozwalają całą florę... Dlatego wzięłam sprawy w swoje ręce, potrzeba było trochę czasu, ale za to efekt jest na stałe.

reklama
Dziewczyny a powiedzcie jak to jest z tą podwyższoną temperaturą przed @ ona musi się utrzymywać cały dzień na takim poziomie ponad 37? czy np jak mierzę koło 17 to musi być codziennie koło tej godziny na tym poziomie?
Miarodajna jest temperatura spoczynkowa z rana, przed wstaniem, potem mierzenie jest bez sensu, moim zdaniem.

Do góry