reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Ja też !!! ;-)
U mnie 15dc. Wczoraj chyba była owulacja. O 2 dni wcześniej niż zwykle.
Starania idą pełną parą, od 11dc codziennie ;-)
Temperatura skoczyła mi dzisiaj, a normalnie skok był 3 dni po owu...
Jakaś rewolucja po tym poronieniu u mnie. Zupełnie inny cykl. Mam nadzieję, że to pozytywna zmiana :-)
Trzymam kciuki, żeby ten cykl zaskoczył :)

reklama
Ola, temperatura ciała zmienia się w ciągu dnia, dlatego prowadząc wykres tempki powinno się ją mierzyć mniej więcej o jednej porze rano, przed wstaniem z łóżka. Po prostu wiele czynników w ciągu dnia na naszą temperaturę może wpłynąć 😊 stąd takie pomiary nie są miarodajne.
O dziękuję za odpowiedź :) Trudno nazwać te mierzenie popołudniowe prowadzeniem pomiarów :) raczej tak z ciekawości i dlatego, że od kilku dni czuje się dziwnie, ciepło mi aż czasem policzki mam gorące.

Czy jest możliwe że na początku cyklu miałam 35,8`C potem w dniach (teoretycznie) płodnych wzrosło do 36,2, a potem nawet do 36,4. a teraz spadło do 36,0-36,1 i tak się utrzymuje? Nie wiem czy termometr wariuje, (też muszę przyznać że nie jest jakiejś super jakości) czy jest jakaś inna przyczyna... Okres mam mieć dopiero za tydzień...:( A podobno na dzień przed lub w dniu okresu spada temperatura...

Czy jest możliwe że na początku cyklu miałam 35,8`C potem w dniach (teoretycznie) płodnych wzrosło do 36,2, a potem nawet do 36,4. a teraz spadło do 36,0-36,1 i tak się utrzymuje? Nie wiem czy termometr wariuje, (też muszę przyznać że nie jest jakiejś super jakości) czy jest jakaś inna przyczyna... Okres mam mieć dopiero za tydzień...:( A podobno na dzień przed lub w dniu okresu spada temperatura...

Gdzie mierzysz temperaturę ? Czy rano przed wstaniem z łóżka? Czy tym samym termometrem? Czy zawsze o tej samej godzinie? Czy minimum po 4h śnie? Alkohol może podwyższać temperaturę. Czy te temperatury zapisujesz na wykresie? Jęli tak proszę wklej wykres. Czy oprócz temperatury zaznaczasz na wykresie śluz?

Gdzie mierzysz temperaturę ? Czy rano przed wstaniem z łóżka? Czy tym samym termometrem? Czy zawsze o tej samej godzinie? Czy minimum po 4h śnie? Alkohol może podwyższać temperaturę. Czy te temperatury zapisujesz na wykresie? Jęli tak proszę wklej wykres. Czy oprócz temperatury zaznaczasz na wykresie śluz?

Hej, temperature mierze w ustach, zawsze po przespanej nocy (min.7 godzin) o godz. 7:00 (+-5 minut), tym samym termometrem. Alkoholu nie pije, papierosow nie pale. Niestety wynikow nie zapisuje na wykresie ale mnie wiecej wiem jak to sie rozklada w cyklu... ;/ a sluzu nie badam bo zupelnie nie wiem jak to robic, i mam wrazenie ze ja jakas dziwna jestem bo raczej mam sucho niz mokro.

reklama
Do góry