reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

Czesc asienka, niestety w Irlandii nie istnieje cos takiego jak urlop taciezynski, jest to wylacznie dobra wola pracodawcy, niekturzy maja w kontraktach zapisane, inni po prostu wykazuja sie dobra wola. moze szef bedzie chetny udzielic kilku dni urlopu jak malenstwo sie urodzi.

reklama
Hejka, chcialam sie zapytac czy po porodzie mojemu mezowi przysluguje kilka dodatkowych dni wolnego. Jesli tak to prosze o namiar na strone gdzie mozna to potwierdzic. Nasz szef musi miec wszystko czarne na bialym inaczej niczego sie nie wyegzekwuje.
Witam :)
Jak ja rodziłam w styczniu 2010, moja GP zaoferowała się, że gdyby mąż potrzebował zwolnienia po narodzinach syna, to wystarczy zadzwonić do niej i będzie do odfebrania na recepcji.
Faktycznie nie ma tu czegoś takiego na piśmie, ale (z tego co mówiła GP;-)) pracodawcy wystarcza zwolnienie lekarskie, na którym pisze, ze to z powodu opieki.
Mam nadzieje że pomogłam.
powodzenia.

a ja z pytankiem o JA bo w zeszlym tyg we wtorek wyplacali podwojnie ale daty sa od 8-21 czyli ze jutro tez zaplaca czy nie?? ja sie w tym temacie wogole nie orientuje ale mama nadzieje ze ktoras z was bedzie wiedziec

a ja z pytankiem o JA bo w zeszlym tyg we wtorek wyplacali podwojnie ale daty sa od 8-21 czyli ze jutro tez zaplaca czy nie?? ja sie w tym temacie wogole nie orientuje ale mama nadzieje ze ktoras z was bedzie wiedziec
dobrze ze napisalas o tym,bo ja mialam wczoraj nie isc na poczte!!!!
nawet nie sprawdzalam daty:-p:sorry2:

w sprawie JA jest tak, ze faktycznie w zeszlym tygodniu wyplacali podwojnie, jutro placa normalnie, za tydzien nie placa wcale, a za dwa tygodnie znow normalnie :)

reklama
Do góry