reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
witam mam pytanie moj mąż nie był w pracy w czwartek i piatek oraz cały tydzien czyli w sumie 7 dni roboczych nie pracował z powodu zlych warunków atmosferycznych.Z pracy dostał list z ktorym poszedl do socjala.Czy wiecie ile mąż może dostac pieniedzy??Czy to wplynie na fis który akurat nam rozpatruja bo sie skończyl??Ja nie pracuje a mąż nie dostal wyplaty za te dni w których nie pracował.

witam mam pytanie moj mąż nie był w pracy w czwartek i piatek oraz cały tydzien czyli w sumie 7 dni roboczych nie pracował z powodu zlych warunków atmosferycznych.Z pracy dostał list z ktorym poszedl do socjala.Czy wiecie ile mąż może dostac pieniedzy??Czy to wplynie na fis który akurat nam rozpatruja bo sie skończyl??Ja nie pracuje a mąż nie dostal wyplaty za te dni w których nie pracował.
u mojego męża w pracy powiedzieli,że skoro nie dojechał do pracy,nie ważne że przez pogodę,to mu się kasa od nich nie należy.
dogadał się z supervisorem i mają mu policzyc to jako holidaya.
nie wiem czy social też coś wypłaca z tego tytułu,bo jakby nie było to za pogodę raczej płacic nie będą chcieli ,ale powodzenia zyczę.

a ja mam pytanie z innej beki.
jesli już bylo to sorki,ale nie mam czasu szukac.
czy wiecie coś pewnego na temat zmiany budżetu państwa??
slyszałam,że mają obciąc ChB do 90 €,a potem,że tylko o 10€ ale za to zabiorą calkiem Rent Allowance.
Nie wiem już co jest pewne,ale powiem wam,że mam nadzieję,że nie ruszą aż tak ChB bo to by była lekka przesada moim zdaniem.

CHB obcięli tylko o 10 E na pierwsze i drugie dziecko,więc jest 140:tak:
Jeśli chodzi o rent allowance to nie wiem,ale ponoć,żeby teraz dostać to trzeba mieć złożone papiery na dom socjalny,ale to już było zdaje się wcześniej niż od nowego budżetu. Tu zajrzyj: Lenihan reveals severe cuts in Budget 2011 - RT News

zuska85 wydaje mi sie ze zasilek bedze Ci sie należał jesli masz odpowiednia ilość skladek PRSI niedawno było to 104 skladek, nie wiem czy nie zaszly tu jakies zmany.Jak ja sie starałam to tyle to było.

reklama
Do góry