reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
Witam,

Szukam informacji gdzie moge zlozyc skarge na pracownika Social Welfer za udzielenie blednych informacji.

Mam zagrozona ciaze i przebywam na zwolnieniu lekarskim.

Dzieki "uprzejmosci-blednym informacja" Pani officer dostalam odmowna odpowiedz w sprawie maternity.

Gdybym stara sie o powyzszy benefit zamiast pojsc na chorobowe otrzymalabym go,mialam wowczas zaplacone 39 PRSI w ciagu ostatnich 52 tygodni.
lecz pani "zyczliwie doradzila mi zebym korzystala z illnes benefit a pozniej przeszla na maternity.

Moze ktoras z Was zna instytucje w Irlandii ktora mogla by mi pomoc.

reklama
Dzieki bardzo.

Jutro-jezeli tylko beda pracowac idziemy porozmawiac z managerem lokalnego socjal welfere.

Zobaczymy co nam powie- a jak nie chcemu uderzyc gdzieindziej.

Irytuje mnie ze jest okres swiateczny-i nie zabardzo mam gdzie uzyskac dalsze informacje. A mam tylko 21 dni na odwolanie sie od decyzji.

Super prezent dostalam pod choinke.

Do góry