reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
alex wiem ze pytali mnie o szczepionke którą dziecko dostaje około 1 roku życia i to najwazniejsza szczepionka była, ja ksiązeczki nie miałam ale mama poszła do lekarza i on wypisał jej na kartce wszystkie szczepienia

ja mam ze soba ktora dostalam jak wychodzilam ze szpitala po porodzie i tam sa tez wpisane wszystkie szczepienia ktore ma do tej pory i nastepne ma byc juz w czasie szkolnym niewiecie czy taka ksiazeczka wystarczy czy w Polsce z mojej przychodni musze wziasc

czesc dziewczyny:) chciałam się dowiedzieć jak nazywa sie dofinansowanie do czynszu i komu ono przysługuje.Ja pracuje na part time i jestem w 6 miesiącu ciąży coś mi się wydaje że już długo nie popracuje bo powoli zaczyna to wszystko plajtować.

to jest dokładnie SUPPLEMENTARY WELFARE ALLOWANCE RENT SUPLEMENT taki pomarańczowy formularz, należy ci sie jak pracujesz na part time, 1 rok 80%, 2 - 50%, 3 - 20%, płaci socjal

Decyzje ?...hm...mam tez kilku znajomych ktorzy dostaja dofinansowanie od tego roku i nikt nigdy nie dostal zadnej decyzji ani w tym ani w zeszlym roku. Moze to tez jest zalezne w jakim miescie sie mieszka albo od konkretnego urzednika...ciezko ich tu rozgryzc bo niby to samo a jednak inaczej.

reklama
Wiecie co od kwietnia weszlyjaks zmiany chyba...nie wiem za bardzo na czym one polegaja ale ja zlozylam papiery o ten rent suplement w piatek i w ten czwartek mam dostac juz pieniazki i ma to byc jak mi ta pani wyliczyla ok 85 euro tygodniowo, a to jest nawet nie polowa naszego rentu, wiec nie wiem jak oni to teraz licza...moze dostane jakas decyzje czy cusss to wypowiem sie bardziej.....:-)

Do góry