reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
Czesc:) dziekuje ,ze odpisalas ,te rzeczy powiedziala mi Pani w urzedzie w Cork SW tam gdzie sie zalatwia pps i child benefit i maternity i zasilek ,bylam z kolezanka ,ktora lepiej zna angielski ,
Moze masz racje co do kłamstwa poniewaz teraz przez ten kryzys maja maly budzet i byc moze chciala sie pozbyc kolejnego obcokrajowca,a jesli chodzi o porod chce urodzic w Polsce w moim miescie w Polsce sa takie same warunki jak w Irlandii moge powiedziec ze nawet lepsze bo bylam juz ogladac tylko musze zaplacic za szkole rodzenia i ewentualne znieczulenie .Tak powiedzial moj polski lekarz w Polsce.
Moje dziecko tez buszuje w nocy hihi jest swietny puszczam mu uspakajajaca muzyczke lub glaskam brzuch i zasypia ;) pozdrawiam

dodam ze po urodzeniu dziecka złóż wniosek o One Parent Family Payment bo tez ci sie bedzie należało,dom socjalny o który po
o co z tym chodzi???
pierwsze slysze;-)
gdzie sie sklada jakies wnioski o to??

irl to automatycznie ci przyznaja czyli dostalabys w jakis miesiac od ur.
ja dostalam od razu,wcale nie musialam czekac.
poszlam na macierzynski 2tyg przed wyznaczona data porodu i dwa tygodnie wczesniej urodzilam:-D

wniosek o One Parent Family Payment składa sie w tym samym offisie co pps, jest to zasiłek dla samotnych matek, ja mam na 2 dzieci 166 euro na tydzien :-)ale to zalezy od zarobków, podobno ( mówiła mi koleżanka) ze jak matka nie pracuje to ma na 1 dziecko 245 euro na tydzien

reklama
Do góry