reklama
sulwusia
Zaciekawiona BB
Ja dostalam we wtorek normalnie i teraz pewnie te 90 w poniedzialek ale z tego co wiem to duzo znajomych nie podostawalo wiec lepiej zorientuj sie czy nie wyslali ci czegos
julia28
Mama lutowa 2007
Od maja jest chyba polowa 45e tego co placa w poniedzialek??????????:-)
beakta
Mammy of boys & girl
Ja tez dostalam prawidlowo.
Tylko ze otrzymalam tez list ze mam potwierdzic w ciagu 21 dni ze dalej tu przebywamy i podac dane szkol starszych dzieci i dane Gp mlodszego dziecka. Taki sam list dostalam tez w zeszlym roku tylko ze wtedy mi wstrzymali bo zmienialam adres i list przyszedl na stary adres i nie odpowiedzialam na niego w terminie.
Tylko ze otrzymalam tez list ze mam potwierdzic w ciagu 21 dni ze dalej tu przebywamy i podac dane szkol starszych dzieci i dane Gp mlodszego dziecka. Taki sam list dostalam tez w zeszlym roku tylko ze wtedy mi wstrzymali bo zmienialam adres i list przyszedl na stary adres i nie odpowiedzialam na niego w terminie.
anineczka
królowa mrówek :P
Hej.
Ja dostałam normalnie już w sobotę kaska była na koncie.I to z wyrównaniem za 4 miesiące bo mi też w lutym wstrzymali
No ale w poniedziałek wyrównają mi ECS z 4 miesięcy
Tylko teraz ma byc 41 euro
Ja dostałam normalnie już w sobotę kaska była na koncie.I to z wyrównaniem za 4 miesiące bo mi też w lutym wstrzymali
No ale w poniedziałek wyrównają mi ECS z 4 miesięcy
Tylko teraz ma byc 41 euro
tak po 20 minutach czekania az ktos z socjala odbierze telefon dowiedzialam sie ze nie odeslalam im listu bo zmienilam adres :-) takze teraz mam im odeslac adres , jakis rachunek potwierdzajacy i mam nadzieje ze to wszystko bo znajac irlandzki zaped to pewnei jeszcze cos wymysla a juz wczesniej byli informowanie ze zmienilam adres - mieszkam tu od wrzesnia hehe
mnie dziwi jedna rzecz tak naprawde irlandzkie instytucje mogly by ze soba wspolpracowac wystarczyloby zeby sprawdzili w revenue czy jeden z wspolmalzonkow jest zatrudniony i juz bez ceregieli maja potwierdzenie ze na terenie irlandii ciagle sie przebywa.
mnie dziwi jedna rzecz tak naprawde irlandzkie instytucje mogly by ze soba wspolpracowac wystarczyloby zeby sprawdzili w revenue czy jeden z wspolmalzonkow jest zatrudniony i juz bez ceregieli maja potwierdzenie ze na terenie irlandii ciagle sie przebywa.
anineczka
królowa mrówek :P
Ale jeśli CHB jest na matkę to nie muszą sprawdzac małżonka.Można jeszcze przepisac CHB na męża,wtedy będą sprawdzac jego PRSI.
No i niestety mam wrażenie,ze Tboe też zrobią pod górkę
Bo będą kazali przysłac list od lekarza,że jesteś zapisana i uczęszczasz do niego.
My dostaliśmy po 4 miesiacach bo mąż dzwonił do nich non stop,aż w końcu dorwał numer do jakiegoś Paula to jest manager ich i z nim rozmawiał.Paul obiecał,że się tym zajmie i ....poszedł sobie na urlop na 2 tygodnie
Aż w końcu kiedy Szanowny Paul wrócił mąż się wkurzył i powiedział,ze poda ich do sądu,że tak nie może byc iż odbierają w ciągu 2 tygodni a zwracają kilka miesięcy.Paul wtedy stwierdził,ze osobiście zadzwoni do lekarza i się dowie czy jesteśmy jego pacjentami.I tak też zrobił.No i przyszły pieniążki.
A dodam tylko ,że do nas też przyszło to pismo by potwierdzic adres,ale ja byłam w Pl i nie mogłam się na piśmie podpisac.No ale mąż zadzwonił do nich i powiedział,ze za 2 tygodnie wracam,ze pojechałam tylko na święta i babeczka powiedziała,ze ok,że jak wróce to mam wysłac,a pewnie inna fran zawiesiła wypłaty
No jak przyjechałam to odrazu wysłaliśmy to,ale czekac musieliśmy 4 miesiące i porządnie walczyc
Nie wiem czy tylko my mamy takiego pecha,ale na szczęście juz wsio ok.
A Tobie zyczę by jak najszybciej załatwili Twoją sprawę.Dawaj znac jak się toczy.
No i dzwoń do nich i twardo z nimi ;-)
No i niestety mam wrażenie,ze Tboe też zrobią pod górkę
Bo będą kazali przysłac list od lekarza,że jesteś zapisana i uczęszczasz do niego.
My dostaliśmy po 4 miesiacach bo mąż dzwonił do nich non stop,aż w końcu dorwał numer do jakiegoś Paula to jest manager ich i z nim rozmawiał.Paul obiecał,że się tym zajmie i ....poszedł sobie na urlop na 2 tygodnie
Aż w końcu kiedy Szanowny Paul wrócił mąż się wkurzył i powiedział,ze poda ich do sądu,że tak nie może byc iż odbierają w ciągu 2 tygodni a zwracają kilka miesięcy.Paul wtedy stwierdził,ze osobiście zadzwoni do lekarza i się dowie czy jesteśmy jego pacjentami.I tak też zrobił.No i przyszły pieniążki.
A dodam tylko ,że do nas też przyszło to pismo by potwierdzic adres,ale ja byłam w Pl i nie mogłam się na piśmie podpisac.No ale mąż zadzwonił do nich i powiedział,ze za 2 tygodnie wracam,ze pojechałam tylko na święta i babeczka powiedziała,ze ok,że jak wróce to mam wysłac,a pewnie inna fran zawiesiła wypłaty
No jak przyjechałam to odrazu wysłaliśmy to,ale czekac musieliśmy 4 miesiące i porządnie walczyc
Nie wiem czy tylko my mamy takiego pecha,ale na szczęście juz wsio ok.
A Tobie zyczę by jak najszybciej załatwili Twoją sprawę.Dawaj znac jak się toczy.
No i dzwoń do nich i twardo z nimi ;-)
beakta
Mammy of boys & girl
Jak mi wstrzymali to tez trwalo 3 miesiace zanim odwiesili...
reklama
Margaritta
MamaDwóchKsiężniczek
hmmm ja z takim pytaniem- bo oczywiscie niedoinformowana jestem
stronke wstecz malgo pisała coś o cytuje, bo wkleic jej posta nie umie "...Istnieje ulga podatkowa w. sytuacji, gdy jedno z rodzicow zajmuje sie dzieckiem i nie pracuje, nazywa sie home carers tax credit.
Jest to, zdaje sie stala kwota 900e rocznie wiec warto..."
Pytanie moje brzmi. Czy nalezy sie to rowniez komus, kto nie płaci podatku?
Dzieki za wszelkie info. Ale skoro to ulga podatkowa to....
stronke wstecz malgo pisała coś o cytuje, bo wkleic jej posta nie umie "...Istnieje ulga podatkowa w. sytuacji, gdy jedno z rodzicow zajmuje sie dzieckiem i nie pracuje, nazywa sie home carers tax credit.
Jest to, zdaje sie stala kwota 900e rocznie wiec warto..."
Pytanie moje brzmi. Czy nalezy sie to rowniez komus, kto nie płaci podatku?
Dzieki za wszelkie info. Ale skoro to ulga podatkowa to....