reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
yyyy byłam u lekarza i napisał mi że jestem w ciąży...
no i na konbiec spytał jak w pracy powiedziałam że po 10h stoję no i on nic na to...
ale zadzwoniła szefowa że dzisia busy będzie o ... 19 i mam przyjśc... a ja jej spytałam kiedy będzie w sklepie.... bo chcę jej coś pokazać ... no i musiałam powiedzieć przez telefon że zdaje mi się że nie będę mogła dźwigać towaru bo jesten w ciąży to powiedziała mi że jak wróci do sklepu to pogadamy.... :baffled:
boję się że będzie badal się upierała przy zwolnieniu.....
bo nie wiem od którego tygodnia jestem pod ochroną.....:-(

KaM- musisz byc absolutnie pewna siebie podczas rozmowy z nia! Na 100% jestes pod ochrona przez caly, powtarzam CALY okres ciazy, od momentu potwierdzenia jej przez lekarza, co juz zrobilas! Nie daj sie!!!! Badz dzielna! Trzymam kciuki i koniecznie raportuj co i jak!:tak:

Ka...M mój szef tez mi kazał dzwigac kartony i to bardzo cięzkie ale ja odmówiłam i on nie mógł nic zrobic bo przyniosłam mu zaswiadczenie ze nie moge dzwigac cięzarów bo u nich to nie jest rzecz naturalna ze kobieta w ciązy nie moze i konieczne jest zaświaczenie od lakarza, i w tej sytuacji wysłał mnie na H&S benefit

Ale nie chciałaś wrócic do pracy czy dostałaś to P45 niespodziewanie?
Po cichu nie chcialam ale oficjalnie tak, tylko jak poszlam w ostatni dzien macierzynskiego sie dowiedziec co i jak (bo szefowa nie raczyla sie odezwac ) to ona mowi ze jest quiet i niestety niema dla mnie pracy. To normalne ze w styczniu i lutym w biznesie kosmetycznym jest zastoj zreszta jak wszedzie. ...Troche krecila lwasnie z wyplaceniem holidaya i bank hilidaya no i z tym ze jednak powinna mnie przyjac po macierzynskim ale ona twierdzila ze ja o tym wiedzizlam i takie tam. W koncu po kilku dnich przyszlam po zalegle pieniazki no i po p45 i na tym sie skonczylo....

.....tak wogole to przez nia nie zalapalam sie na zasilek bo przeciagnela mnie z macierzynskim o tydzien z jej winy bo nie oddala mi na czas dokumentow a macierzysnki skonczyl mi sie 2 stycznia a od 1 zmienieli przepisy i juz mi zabraklo a na naowych zasadach brakuje mi 7 tygodni ....ufff ale trudno...bylo minelo ...

Aha.
A pisałałaś oficjalny list na 4 tygodnie przed powrotem do pracy,że chcesz do niej wrócic? Bo ja chyba znalazłam przyczynę dlaczego mój pracodawca wysłał mi P45 zaraz po macierzyńskim.Niby nie chciałam wrócic do pracy bo przeprowadziłam się 220km dalej i ciężko było by mi fizycznie wrócic do niej,ale nie wysłałam takowego listu i miał pełne prawo tak postąpic :eek:

reklama
Do góry