anineczka
królowa mrówek :P
Mi wystarczył tylko list od Gp żeby zamurowało pracodawcę ;-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
KaM
O fakcie ciąży musisz poinformować swojego pracodawcę listownie. Dla ułatwienia oto szablon:
Dear (tu imię i nazwisko pracodawcy),
I wish to inform you that I am pregnant, and my baby is due on ... (tu data porodu).
I intend to apply for Maternity Leave and I will give you the required four week notice prior to beginning Maternity Leave.
Best regards,
(I Twój podpis)
Dolacz zaswiadczenie od lekarza i wez chlopaka na swiadka ;-)
Powodzenia:-)
Ja dostalam wypalcone holidaye po zakonczeniu macierzynskiego....bo wtedy tez dostalam p45
To jest gotowy szablon ktory informuje twojego pracodawce ze jestes w ciazy i termin porodu masz na .... i ze zamierzasz ubiegac sie o macierzynski dajac jej 4 tygodnie wczesniejszego powiadomienia.a tamnie jest prośba o macieżyńskie??
cz to upomnienie że będę sieę później o to stra?? bo dokładnie nie jestem pewna....
No po bo przeciez maciezrynski to urlop czyli dalej jestes jakby zatrudniona a p45 lub p60 dostajesz wtedy kiedy konczysz prace.a czy lepiej jest dostac P45 przed czy po - czy tez bez roznicy. Ja juz wiem ze do pracy nie wroce.
ALe macie z tymi pracodawcami ja poprostu oswiadczylam ze jestem w ciazy i juz. #Nawet zostalam wysciskana wiec pewnie sie ciesza ze odchodze
A tego to nie mam pojecia. ale ciaza to w sumie 9 miesiecy nie tylko pozostale 6 hm...aha czyli tak właśnie zrozumiałam tylko nie do końca byłam pewna....
a mogłabym się jeszcze dowiedzieć czy ochrona przysługuje mi od pierwszego dnia ciąży??
bo słyszałam że dopiero od rozpoczcia 4 miesiąca....
a ja nie jestem jeszcze w czwartym