reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
Hej dziewczyny. Mam takie pytanie do was. Ogólnie jestem już w 28 tyg ciazy
No i tak. Od listopada 2011 zaczęłam pracę a w grudniu 2012 się zwolniłam i 1 stycznia 2013 tj tego roku otworzyłam swój biznes. Chciałam zapytać jak myślicie czy zalapie się na macierzyński? Byłam w citizen informacji i bardzo miła kobietazadzwoniła do sekcji maternity benefit i tam jej powiedzieli żebym dołączyła do aplikacji list z tax officu że od stycznia jestem sole trader. Ale boję się że nie dostanę tego macierzyńskiego :-(

Dodam iż w 2012 roku jeden miesiąc nie pracowałam bo z synkiem byłam w szpitalu w polsce więc o 4 składki mam mniej za rok nie 52 tylko 48. Datę kiedy wpisałam aby iść na urlop to 20.09. Jak myślicie zalapie się?

reklama
hej dziewczyny, czy wiecie może jak długo się treaz czeka na decyzję o wznowieniu karty medycznej? podanie składałam online I dosłałam wszystkie niezbędne dokumenty, a status od dłuższego czasu "in progress".

Do góry