reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

czesc,nowe karty nie da sie sprawdzic,(bo niemam ich numerow)tzn ja pierwszy raz skladalam o karty i przyznali karty ,ale jeszcze nic nieprzyszlooo
moze jutro przyjda to zobacze na ile dostalam

reklama
Hej...mam pytanko...a noz sie ktos orientuje w temacie...czy jesli na umowie o pracę jest stawka minimalna w ire-8.65,to jesli ta umowa dotyczy nocnej wyłącznie zmiany,to należy sie tzw. nocny dodatek?Bo w umowie nic na ten temat nie ma,a o ile mi wiadomo w Ire bardzo przestrzegają tego dodatku. Czy można sie spodziewać go przy wypłacie?Namieszałam,ale mam nadzieje,że wiecie o co mi chodzi;)

lubiczanko- dopiero doczytalam u mojego P w pracy tez jest zmiana nocna, nie wiem czy chlopaki maja w umowach taki dodatek ale na pewno dostaja, moj P tez chociaz nie pracuje na noc tylko do 00.30.Nie wiem czy taki sam jak za zmiane nocna. Zapytam czy cos wie wiecej i Ci napisze;-)

czesc dziewczynki mam dwa pytanka I była bym wdzięczna za każde odp :-)
otóż chodzi o MC- mam ważną do 06/14 I czy mogłabym w tym momencie zmienić lekarza , bo nie jestem zadowolona z obecnego!! I jeśli chodzi o odnowienie to jaki pin z listu z hss trzeba wpisać bo zapodziałam gdzies list od nich I jestem w kropce . dzieki z gory :dry:

dzięki. bo ostatnio weszłam też na strone hse. I znalazłam formę do zmiany lekarza- wystarczy ze podpisze mi nowy lekarz I ja wysyłam ;-)

reklama
ja tak tylko z ciekawości spytam...jeśli się ma na MC wpisane nazwisko lekarza GP to tylko do niego się chodzi? czy można do innego?
Czy,moze w każdym Co. sa inne przepisy?
Dla mnie to dziwne,bo moja GP jest Pani J.L a na karcie MC jest E.B.....i w każdej chwili mogę isc nawet do Pana P,albo McG,czy tez do każdego innego lekarza w tej ze przychodzi.( nie pamiętam nazwisk,ale bylam chyba u wszystkich)
Ma to jakies znaczenie?

Do góry