reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
Hej, czy ktoras z Was starala sie o irlandzkie paszporty dla calej rodziny? Corka ma a my chcemy sie starac, dluga droga?

czesc dziewczyny, dlugo mnie tu nie bylo, ale mam chyba dobre wiesci dla mam ktore korzystaly z parental leave. Dostalam adres w pracy gdzie mozna wyslac pismo (ja pisalam odrecznie) o zwrot PRSI w tym czasie. Nie wiem jak oni to rozlicza ale moze warto wyslac, jutro napisze adres, wazne tylko zeby miec konkretne dni w danym roku kiedy sie korzystalo z tego urlopu:tak:

Amelia2008- wydaje mi sie ze tak, tylko musialabys sie dowiedziec czy wczesniej to musisz zglosic czy w dniu wizyty,
wiem ze w Coombe mozna bylo w dniu wizyty;-)

PODAJE OBIECANY ADRES:
DEPARTMENT OF SOCIAL PROTECTION
McCARTER'S ROAD
ARDARVAN
BUNCRANA
CO DONEGAL

Hej Dziewczyny :) czy jescze ktos tu zaglada? mam problem, jestem w 14tc i jestem na chorobowym nieplatnym poniewaz z sociala dostalam odp o za malej ilosc skladek. pracuje fizycznie na warehousie i zapytalam o health and safety leave ale problem w tym ze pracuje przez agencje a oni powiedzieli mi ze nie wypelnia tego poniewaz agencja nie placi za chorobowe a w tym wypadku musieli by placic,. a nie chca mi zapewnic lzejszej pracy bo juz ptalam.. czy ktos mial taka zsutuacje pracujac przez agencje??

Hej
Jesli masz stala umowe o prace, to pracodawca ma obowiazek zapewnic Ci takie zajecie, ktore nie bedzie Cie narazalo na utrate zdrowia. W tym przypadku nie wolno Ci dzwigac, unosic rak wysoko, etc.
Tak mi sie przynajmniej wydaje.

reklama
Do góry