reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

Witam wszystkich, nie moge w to uwierzyc ze dopiero sa przerabiane dokumenty Fisu za liciec. Ja zlowylam z mezem pierwszy wniosek 25 wrzesnia i mialam nadzieje ze do lutego dostaniemy odpowiedz :( troche sie tym martwie bo ja w tej chwili zajmuje sie dziecmi w domu a maz pracuje w firmie ktrora zaczela coraz gorzej placic i ledwo nam starcza. Moze ktos sie orientuje czy w sytuacji gdybym ja podjela nowa prace a maz zostalby z dziecmi w domu to ten wniosek z 25 wrzesnia nie bylby juz rozpatrywany?? czy za ten okres bedzie nam nadal przyslugiwalo wyrownanie?? czy moze musialabym wyslac im nowy wniosek i od nowa zaczeloby sie czekanie?

reklama
bo jeśli ktos składa papiery o fis po raz pierwszy to bardzo szybko dostaje odpowiedz czt.pieniądze:) wiem bo znam 2 rodziny które teraz skladaly po raz pierwszy i tez sie dziwilam ze juz dostali :-)
ja czekam od poczatku grudnia;-)

perelkaaaa nie mam pojecia jak oni to rozpatruja:baffled::baffled:a moze lepiej do nich zadzwonić???
albo może udaj sie do socjala zapytaj o suplementary allowance..sama nie wiem

bo jeśli ktos składa papiery o fis po raz pierwszy to bardzo szybko dostaje odpowiedz czt.pieniądze:) wiem bo znam 2 rodziny które teraz skladaly po raz pierwszy i tez sie dziwilam ze juz dostali :-)

No nie wiem,ja pierwszy raz dostałam po 6 miesiącach,odnowienie już po 4 miesiącach a moi znajomi składali po raz pierwszy i dostali po 8 miesiącach (na początku stycznia tego roku):sorry2: Ja bym to tylko bałaganem tłumaczyła:sorry2:

To ciekwe:)ja składałam pierwszy raz 2 lipca i nadal cisza,dzwoniłam do nich to pani powiedziała że najwczesniej w marcu dostaniemy decyzje :)

Wkoncu sie dodzwonilam po pol godzinnym wiszeniu na telefonie, ale przynajmniej dostalam informacje ze wlasnie sa rozpatrywane wnioski z pazdziernika i ze za pare tygodni powinnam miec decyzje. Takze dalej czekamy :)

Wkoncu sie dodzwonilam po pol godzinnym wiszeniu na telefonie, ale przynajmniej dostalam informacje ze wlasnie sa rozpatrywane wnioski z pazdziernika i ze za pare tygodni powinnam miec decyzje. Takze dalej czekamy :)
Wkurzylam sie jak napisalas ze przerabiaja pazdziernik,wiec zadzwonilam dzisiaj popoludniu o dziwo odebrali i pani powiedziala ze lipiec hehe ja niewiem jak oni to robia kazdemu mowia co innego;/

Z lipca?? Ja nie wiem co tam u nich za balagan jest kazdemu mowia co innego. U mnie odebral facet jak spytalam sie na jakim etapie jest moj wniosek to poprosil o PPSa. Gdy mu podalam powiedzial ze wniosek dotarl do nich 25 pazdziernika i ze za kilka moze za 4 tyg bede miala decyzje. Nie wiem w takim razie co mam myslec. Moze oni widzac date mowia ten miesiac z wniosku, zeby zbyc dzwoniacego interesanta. Zostaje tylko czekanie....:confused:

reklama
Do góry