reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

fifi,dzwonic,pisac,upominać się.U nas była taka sama sytuacja.Wstrzymali,a odkręcenie tego wszystkiego trwało 4 miesiące.
Doszło do tego,że M zarządał rozmowy z managerem i dopiero wtedy szybko cofnęli decyzję.Oczywiście zapłacili nam za te 4 miesiące.Powodzenia.

reklama
Dzieki Aninieczko jeszcze dzis skompletuje pisemko z przedszkola i od landlorda i dolacze do listu ,poczekam na odzew mam nadzieje z e wprzyszlym miesiacu wszsytko wroci do normy:baffled::wściekła/y:

Mam pytanie o JA. Konczy mi sie wlasnie JB i przyslali mi forme do wypelnienia o przedluzenie, wlasciwie to przejscie na JA. Mial ktos taka sytuacje? Wypelnial ktos ten form?

Wiatm to ja jeszcze skorzystam z okazji ;-)i zapytam jak to jest z tym Back to School Alowance ?trzeba samemu aplikowac czy czekac na list kolezance juz dawno temu sami przyslali forme ..moj syn co prawda jeszcze 4 lat nie ma (skonczy w lipcu) ale przezorny zawsze ubezpieczony.. kiedy najlepiej aplikowac moge juz czy jeszcze za wczesnie?z gory wielkie dzieki za pomoc:tak:

Aplikując pierwszy raz musisz sama wysłać wypełnioną formę do Sociala:tak:Potem,jeśli Ci przyznają co roku będą sami przysyłać formę o odnowienie:tak:W tym roku obcięli BtS o 1/3:baffled:Było 150E,jest 100E:sorry::tak:
Aplikacje składa się od około 20 czerwca,do końca września:tak:

Dziekuje ci slicznie :tak: ehh znowu ciecia :szok: ps. ale jak to mowia lepszy rydz niz nic .;-)
No nic pozostaje mi poczekac jeszcze troszke ..i bede musiala rowniez odpowiednio wczesniej zamowic "mundurek" u nas mozna je dostac tylko w jednym sklepie i to wlasnie na zamowienie :baffled:

Witam dziewczyny dostalam dzis fis:)wkoncu...ale mam pytanko dostalam tylko tygodniowke:/kiedy mi to wyrownaja?miala ktoras z was tak?

reklama
Witam serdecznie,
mam dosyc skomplikowaną sytuację i nie wiem co dalej z tym począc. Może któraś z Was będzie w stanie mi pomóc.
A więc:
Mam trójkę dzieci , pracuje na part time, w grudniu rozstałam sie z moim facetem - wyprowadził się . Miałam opłacone mieszkanie do końca grudnia. Na poczatku stycznia złozyłam o rent allowence , ponieważ nie stać mnie aby samej opłacić mieszkani, dodam ze nigdy wczesniej go nie pobieraliśmy. I od poczatku zaczęły sie schody. najpierw, ze czynsz za wysoki, ok. pogadałam z landlordem , najpierw nie chciał ale po kolejnej rozmowie zgodził się obnizyc 9 oczywiscie tylko na kontrakcie:p) , potem , że nie mam zlozone o mieszkanie socjalne (nigdy nie skladalam bo nie miałam takiej potrzeby) wiec poszlam i zlozylam i dostalam termin na rozmowe na 27 marca, a wiec wyslalam im to pismo kiedy mam rozmowe w spraiwe Hausingu. Myslalam ze to wystarczy. Ale niestety... przyslali mi odpowiedz a raczej karteczke , ze : Musza załatwić sprawe FIS |( ponieważ moj ex pobieral i nie wiem czy teraz pobiera), musze im uaktualnic moje dochody ( co zrobiłam) i ze musza czekac na wynik rozmowy o Hausing. A to jest dopiero 27 marca!!!
Nie wiem co robić bo już drugi miesiac tzn styczen i luty mam nie oplacony rent ( poprostu nie mam z czego, ledwo mi wystarcza na zycie. Mój landlord i tak sie wykazuje cierpliwością ale sądze ze 3 miesiace raczej nie bedzie czekał. Dziewczyny poradźcie mi co zrobić , do kogo sie zwrócić, gdzie pójśc? Jestem załamana, nie wiem co robic, boje sie ze landlord wypowie mi umowe i wyladuje na bruku. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam

Do góry