reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

fifi,dzwonic,pisac,upominać się.U nas była taka sama sytuacja.Wstrzymali,a odkręcenie tego wszystkiego trwało 4 miesiące.
Doszło do tego,że M zarządał rozmowy z managerem i dopiero wtedy szybko cofnęli decyzję.Oczywiście zapłacili nam za te 4 miesiące.Powodzenia.

reklama
Dzieki Aninieczko jeszcze dzis skompletuje pisemko z przedszkola i od landlorda i dolacze do listu ,poczekam na odzew mam nadzieje z e wprzyszlym miesiacu wszsytko wroci do normy:baffled::wściekła/y:

Mam pytanie o JA. Konczy mi sie wlasnie JB i przyslali mi forme do wypelnienia o przedluzenie, wlasciwie to przejscie na JA. Mial ktos taka sytuacje? Wypelnial ktos ten form?

Wiatm to ja jeszcze skorzystam z okazji ;-)i zapytam jak to jest z tym Back to School Alowance ?trzeba samemu aplikowac czy czekac na list kolezance juz dawno temu sami przyslali forme ..moj syn co prawda jeszcze 4 lat nie ma (skonczy w lipcu) ale przezorny zawsze ubezpieczony.. kiedy najlepiej aplikowac moge juz czy jeszcze za wczesnie?z gory wielkie dzieki za pomoc:tak:

Aplikując pierwszy raz musisz sama wysłać wypełnioną formę do Sociala:tak:Potem,jeśli Ci przyznają co roku będą sami przysyłać formę o odnowienie:tak:W tym roku obcięli BtS o 1/3:baffled:Było 150E,jest 100E:sorry::tak:
Aplikacje składa się od około 20 czerwca,do końca września:tak:

Dziekuje ci slicznie :tak: ehh znowu ciecia :szok: ps. ale jak to mowia lepszy rydz niz nic .;-)
No nic pozostaje mi poczekac jeszcze troszke ..i bede musiala rowniez odpowiednio wczesniej zamowic "mundurek" u nas mozna je dostac tylko w jednym sklepie i to wlasnie na zamowienie :baffled:

Witam dziewczyny dostalam dzis fis:)wkoncu...ale mam pytanko dostalam tylko tygodniowke:/kiedy mi to wyrownaja?miala ktoras z was tak?

reklama
Witam serdecznie,
mam dosyc skomplikowaną sytuację i nie wiem co dalej z tym począc. Może któraś z Was będzie w stanie mi pomóc.
A więc:
Mam trójkę dzieci , pracuje na part time, w grudniu rozstałam sie z moim facetem - wyprowadził się . Miałam opłacone mieszkanie do końca grudnia. Na poczatku stycznia złozyłam o rent allowence , ponieważ nie stać mnie aby samej opłacić mieszkani, dodam ze nigdy wczesniej go nie pobieraliśmy. I od poczatku zaczęły sie schody. najpierw, ze czynsz za wysoki, ok. pogadałam z landlordem , najpierw nie chciał ale po kolejnej rozmowie zgodził się obnizyc 9 oczywiscie tylko na kontrakcie:p) , potem , że nie mam zlozone o mieszkanie socjalne (nigdy nie skladalam bo nie miałam takiej potrzeby) wiec poszlam i zlozylam i dostalam termin na rozmowe na 27 marca, a wiec wyslalam im to pismo kiedy mam rozmowe w spraiwe Hausingu. Myslalam ze to wystarczy. Ale niestety... przyslali mi odpowiedz a raczej karteczke , ze : Musza załatwić sprawe FIS |( ponieważ moj ex pobieral i nie wiem czy teraz pobiera), musze im uaktualnic moje dochody ( co zrobiłam) i ze musza czekac na wynik rozmowy o Hausing. A to jest dopiero 27 marca!!!
Nie wiem co robić bo już drugi miesiac tzn styczen i luty mam nie oplacony rent ( poprostu nie mam z czego, ledwo mi wystarcza na zycie. Mój landlord i tak sie wykazuje cierpliwością ale sądze ze 3 miesiace raczej nie bedzie czekał. Dziewczyny poradźcie mi co zrobić , do kogo sie zwrócić, gdzie pójśc? Jestem załamana, nie wiem co robic, boje sie ze landlord wypowie mi umowe i wyladuje na bruku. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam

Do góry