reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
Tichonku ja znam ten przepis, ale pisze tak jak bylo w przypadku tej dwojki.

Anineczka byc moze bylo tak jak piszesz, wolne miejsce, na moim osiedlu sa 4 szkoly skupione blisko siebie, inne jakies 20-30 minut spacerkiem
.

Dziewczynki,możecie mi podesłać linka do jakiejś stronki gdzie są wypisane obowiązki i prawa landlorda i lokatora?Prawie 4 lata w jednym miejscu mieszkam i o nic sie nie mogę doprosić,żaden remont,nic,kompletnie:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Anineczko dzięki,muszę sie dokładnie wczytać i poszukać czegoś na temat odświeżania mieszkania bo nasz palant ciągle nam odmawia:wściekła/y:Materac mamy tragiczny,budzę się z bólem pleców,każdą sprężynę na sobie czuję:wściekła/y:Kurczę,pamiętam też,że ktoś kiedyś wrzucał taką listę co w każdym mieszkaniu musi się znajdować w momencie wynajmowania,tzn.jaki sprzęt i wyposażenie.Nie wiecie gdzie mogę taką listę znaleźć?

Tichonku ja tez nie moglan sie doprosic naszego tzn on na zadne sms nigdy nam nie odpisal a wiec napisalismy mu kiedys ze nic nam nie odp i ze sami sobie kupimy i sciagnieny z rentu.odpisal tylko ze rachunki potrzebuje i tyle.rachunki zapakowalam i mu wyslallam i tyle.

A ty kochana zrob tak samo a co cie obhodzi ze on nie chce idz kup sobie nowy wygodny i najdrozezy materac i mu napisz ze rachunki mu podeslesz i tyle co sie bedziesz cackac.ja tez sie cackalam i cykalam ze np pralke zeby nam wymienil czy piekarnik itd ale se pomyslalam ze przeciez nas z domu nie wyrzuci na ulice prawda?i tylko dlatego ze pewne rzeczy sa juz zuzyte i trzeba je wymienic.

reklama
Do góry