reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

didi jak ja byłam w Pl 4 miesiące i przyszedł list do podpisania przeze mnie i nam wstrzymali,to M zadzwonił i babka powiedziała,że mógł mój M przenieść CHB na siebie i nie było by problemu,bo właśnie przysyłali by na niego listy do podpisania przez firmę.
Najlepiej to zadzwońcie i dowiedzcie się u źródła.

reklama
Dziewczyny orientujecie się jakie wyposażenie powinno być w mieszkaniu do którego chcecie się wprowadzić??
Chodzi mi o to,ze znaleźliśmy mieszkanko. Zapytalam landlorda o odkurzacz czy kupi, bo widziałam,że nigdzie nie było. A ten do mnie,że nie kupi bo tu nigdzie nie ma dywanów ani wykładzin :szok:
Fakt wszędzie są panele ale co ja mam je zamiatać??No ja bynajmniej nie wyobrażam sobie życia bez odkurzacza :confused: wiadomo,że mopem podłogi też myję,ale najpierw zawsze odkurzam :sorry2::sorry2:
Wiem,że gdzieś kiedyś miałam przed oczami artykuł co powinno być w domu,zeby spełniało jakieś tam wymogi, ale kurka wodna nie mogę znaleźć :(

Ostatnia edycja:
dziewczyny moze z ktoras z was wie jak zalatwic w polsce alimenty sa przyznane od 14 czerwca tego roku ale niestety tatus placic raczej nie bedzie nawet sie nie kwapi ..... chodzi o to jak zalatwic czy przez Fundusz Alimentacyjny czy Przez Pana Komornika ??? dzieki

julia FA płaci tylko wtedy kiedy jest ojciec nieznany albo gdy zmarł:baffled:jedynie komornik pozostaje:sorry:najlepiej udowodnic ze tatus pracuje na czarno(świadkowie albo podanie miajsca pracy):sorry:

Hej dziewczyny. prosze Was o pomoc. jestem w tej chwili na chorobowym dokladnie do 12 lipca. 13 niby wracam do pracy. Kiedy powinnam wziac Final cert? Bo babwka u lekarza wypisala mi Finalowy Certyfikat juz 6 lipca? Czy dobrze? Dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam Mamy z Irlandii.

reklama
Do góry