reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

didi jak ja byłam w Pl 4 miesiące i przyszedł list do podpisania przeze mnie i nam wstrzymali,to M zadzwonił i babka powiedziała,że mógł mój M przenieść CHB na siebie i nie było by problemu,bo właśnie przysyłali by na niego listy do podpisania przez firmę.
Najlepiej to zadzwońcie i dowiedzcie się u źródła.

reklama
Dziewczyny orientujecie się jakie wyposażenie powinno być w mieszkaniu do którego chcecie się wprowadzić??
Chodzi mi o to,ze znaleźliśmy mieszkanko. Zapytalam landlorda o odkurzacz czy kupi, bo widziałam,że nigdzie nie było. A ten do mnie,że nie kupi bo tu nigdzie nie ma dywanów ani wykładzin :szok:
Fakt wszędzie są panele ale co ja mam je zamiatać??No ja bynajmniej nie wyobrażam sobie życia bez odkurzacza :confused: wiadomo,że mopem podłogi też myję,ale najpierw zawsze odkurzam :sorry2::sorry2:
Wiem,że gdzieś kiedyś miałam przed oczami artykuł co powinno być w domu,zeby spełniało jakieś tam wymogi, ale kurka wodna nie mogę znaleźć :(

Ostatnia edycja:
dziewczyny moze z ktoras z was wie jak zalatwic w polsce alimenty sa przyznane od 14 czerwca tego roku ale niestety tatus placic raczej nie bedzie nawet sie nie kwapi ..... chodzi o to jak zalatwic czy przez Fundusz Alimentacyjny czy Przez Pana Komornika ??? dzieki

julia FA płaci tylko wtedy kiedy jest ojciec nieznany albo gdy zmarł:baffled:jedynie komornik pozostaje:sorry:najlepiej udowodnic ze tatus pracuje na czarno(świadkowie albo podanie miajsca pracy):sorry:

Hej dziewczyny. prosze Was o pomoc. jestem w tej chwili na chorobowym dokladnie do 12 lipca. 13 niby wracam do pracy. Kiedy powinnam wziac Final cert? Bo babwka u lekarza wypisala mi Finalowy Certyfikat juz 6 lipca? Czy dobrze? Dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam Mamy z Irlandii.

reklama
Do góry