reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
Ja wypelnialam sama dane GP bo tam nie ma wzmianki ze lekarz ma to podpisać,tudziez wypełnić. Co do wątpliwości Twych barmanko,nie pomogę niestety,bo mala ma.jeszcze nigdzie nie uczęszcza.

ja jakis miesiac temu mialam identyczny form i tez wszystko wpislam sama. Faktycznie tam nie bylo zanej wzmianki o tym, ze ma to zrobic GP, ale przeciez jak ktos woli to moze pojsc i niech podbijaja ;-) Moja tez ponizej 5 lat i nigdzie nie uczeszcza ;-) wiec wpisalam jej dane GP i mysle, ze u Ciebie barmanko to bez roznicy co wpiszesz. Ja bym wpisala pewnie creche, bo "fajniej brzmi" :happy2:

no widzisz barmanko ile rozwiązan :happy2: z tym, ze zawsze wole dmuchac na zimne i skoro to zaden problem dla Gp czy dla przedszkola to łaj not:-D

No dobra, nie wiem (w sumie nie jestem pewna) jeszcze jednej rzeczy....

"Enter your Dept of Justice Ref Number if applicable eg: 69/12345/02
69/............(i tu miejsce na wpis jakiś cyferek)"

Co tam mam wpisać?

I jeszcze takie dodatkowe pytanie do rodzinek w Dublinie - powiedzcie mi jakich macie lekarzy przy MC bądź GPvC?
Czy robią problem gdy chce się zmienić lekarza?

Barmanko ja nigdy lekarza nie zmieniałam,ale moja koleżanka tak i miała taki to problem,że nie chcieli jej dać żadnych dokumentów dotyczących jej chorób u starego GP,żeby mogła je przenieść do nowej przychodni.Ona na tarczycę chorowała i miała problemy z płodnością i nie dali jej żadnych papierów,mówiąc,że to ich własność:sorry2:

Anineczka podziękował. W sumie źle myślałam, myślałam że chodzi o jakiś numer który nadano mi na decyzji z ChB.
Jeszcze raz dzięki.
:tak:
Co do linka z gazeta.ie, to dopiero teraz przeczytałam o tym że na JA nie przysługuje ChB, nie słyszałam o tym wcześniej. A wogóle tamto forum to o tyłek potłuc..:baffled: masakra jak się tam bluzgają nawzajem, wyzywając się od najgorszych:eek:. Czy tam nie ma żadnego moda co by kontrolował to bagno??:ninja2:

Ostatnia edycja:
Swoją drogą czytam,że ChB zabierają osobom na JA :szok:
Anineczko nie ma co sie dziwic,ja juz wiem o tym od dawna...
ale np.jak jedno z rodzicow ma JB a drugie JA to CHB przysluguje,ale jak juz dwoje rodzicow ma JA to cienko.....
Ostatnio nawet sie dowiedzialam ze tyle ile masz skladek PRSI to tyle tygodni mozesz przebywac na illnes benefit

reklama
ewelcia to znaczy,że jak ktoś jest na JA a jego żona nie pracuje,pracowała zaledwie 6miesięcy tutaj na 5 letni pobyt to im zabiorą CHB? Nieciekawie się robi.:no:

Mam znajomego,który aplikował na JA po pobycie na JB i czekał 4 miesiące na decyzję,dostał odmowę i zabrali mu właśnie CHB.Bo córkę miał w Polsce,żona w Polsce pracuje,ma mieszkanie w Polsce.
Właśnie ściągnął do Irlandii tą córkę i ma nadzieję,że teraz dostanie :sorry2:

Do góry