reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

Tivhonku ty jak zwykle wszystko wiesz dzieki b.a wiec fis skladalam ok polowy czerwca i mam nadzieje ze dostane niebawem jakas odp
A dzis przyslali mi list do wypelnienia z chb jutro lece wyslac a piniazki za ten m_c dostalam bez problemu:)
A co z back to school dostaliscie jakies info skladalam we wrzesniu i tak sie zastanawiam czy tez sie tak dlugo czeka

reklama
Ja wysłałam o FIS 9 maja, po 3 dniach dostałam list, że otrzymali, a pieniążki dostaliśmy 20 października, czyli czekałam jakieś 22 tyg.

Ja z CHB nigdy nie miałam problemów, raz za późno odesłałam, zadzwoniłam, wyjaśniłam i zwrócili. Teraz dostaję odsyłam i nie ma problemów.

Madbebe wyslalam w polowie czerwca i po poaru dniach przyszedl od nich list zr doszedl wniosek czyli ja moge lipcowa byc no nic i tal trza czekaac;)
my tez skladalismy w lipcu dokladnie 27 jestesmy zarejestrowani dzwonilismy pod koniec pazdziernika i pani powiedziala ze jeszcze około 5 tygodni to mysle ze na pocztaku grudnia juz powinien byc :-)

Dziewczyny pierwszy raz dostałam inną formę na ChB.. taką gdzie trzeba szkołę dziecka wpisać (do tej pory to mój szef musiał podpis złożyć).
Powiedzcie mi czy wystarczy jak sama to wypełnię czy muszę iść do szkoły by nauczycielka/dyrektorka to podpisała?

reklama
barmanka ja latałam i do szkoły do sekretariatu wystarczy :tak: i do przedszkola tez - własnie o to im chodzi czy dzieciok tu jest czy nie:sorry2:

Do góry