anineczka
królowa mrówek :P
nie wiem,ale jak czytam,że zabierają co się da to i może to,że ja nie pracuję jest jakąś przeszkodą?Anineczko a czemu niby mieliby sie brac za was?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
nie wiem,ale jak czytam,że zabierają co się da to i może to,że ja nie pracuję jest jakąś przeszkodą?Anineczko a czemu niby mieliby sie brac za was?
Weź mnie nie strasz bo palpitacji serca dostanęnie wiem,ale jak czytam,że zabierają co się da to i może to,że ja nie pracuję jest jakąś przeszkodą?
Oj tak teoretycznie pytam,nie strachaj sięWeź mnie nie strasz bo palpitacji serca dostanę
nie prawda Zarówno na macierzyńskim,jak i na dodatkowym,bezpłatnym macierzyńskim są odprowadzane składkimalo tego na macierzynskim i na illness benefit nie licza sie zadne skladki,czyli ani pracodawca ani socjal nic nie odprowadza....
na illness benefit rzeczywiście niePRSI contributions: you will automatically be awarded PRSI credits while you are getting Maternity Benefit. If you avail of unpaid additional maternity leave you must get your employer to complete an application form for maternity leave credits after you return to work.