reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
Dziewczyny pierwszy raz dostałam inną formę na ChB.. taką gdzie trzeba szkołę dziecka wpisać (do tej pory to mój szef musiał podpis złożyć).
Powiedzcie mi czy wystarczy jak sama to wypełnię czy muszę iść do szkoły by nauczycielka/dyrektorka to podpisała?
ja wlasnie tz dostalam ostatnio inna....i ja bylam w przychodni zeby mi podbili..bez problemu w okienku od reki:)
ktos pisals na ogolnym watku ze nawet samemu mozna wpisac lekarza...ale mnie sie wydaje ze lpiej jak sie pojdzie i podbija;-)

g barmanko ja zawsze sama wpisywalam czy to lekarza czy przedszkole czy szkole nigdy nigdzie nie latalam,mi wlasnie wczoraj tez przyszla ta forma wlasnie zeby wpisac dla kacperka szkole a dla nikusia gp.juz kiedys mi takie przychodzily i nigdy nie bylo problemu
a ty nie powinnas wpisac GP bo u mnie w formie jest napisane ze dzieci ponizej 5 rz to wpisac GP a powyzej to szkole:confused:
:-)

Ewelcia, mi kiedyś sąsiadka mówiła że ona sama wpisuje szkołę dla swego dziecka, ale ona mnie wielokrotnie w błąd wprowadzała :sorry2:(bo to taka osóbka z gatunku "wiem najlepiej") więc jej info zawsze wolę potwierdzić.;-)

Biola, aleś mnie wydygała, aż poszłam po formę.
:szok:
Na odwrocie formy faktycznie pisze że jeśli poniżej 5 lat to forme gp wypełnia:tak:.. Ja sobie jakoś ubzdurałam że jak chodzi do creche to muszę do szkoły iść.:zawstydzona/y:

No dobra - czyli co mam zrobić, niby jest poniżej 5 lat, ale chodzi do creche... to kto ma mi forme podpisać?...

Barmanko mysle ze GP,ale jakby podbili w creche to tez chyba byloby dobrze...im wlasciwie chodiz o sprawdzenjie czy dziecko tutaj jest:)

barmanko napisałam jak ja robie- jesli Nikola chodzi do przedszkola to poszłam tam- gdyby nie chodziła to poszłabym do GP;-) ostatnio taką formę dostałam uwaga- własnie dzien po zakończeniu roku szkolnego. Normlanie zawał :nerd: polecialam do miśki szkoły a tam pani w sekretariacie jeszcze sobie urzędowała- ufff. Z Nikoą stresu nie miałam, bo w jej przedszkolu wakacji nie ma ;-) jesli masz mozliwosc podejscia do przedszkola do ja bym tak własnie zrobila- tudziez do Gp- sama bym tego nie wypełniała. Jak Nikola nie chodziła do przedszkola to szłam po podpis do Gp.
Jesli o te pare dni w ta czy w ta chodzi to ja mam z nich polane- dostałam rachunek za prad wczoraj a płatnosc do 28 pazdziernika:confused::-D No ale z CHB to juz nie takie smichy chichy - zatem .. alebo Gp szybko dzis i jutro dosyłasz alebo na spokojnie w poniedziałek od reki w przedszkolu wypiszą:tak:

Ja wypelnialam sama dane GP bo tam nie ma wzmianki ze lekarz ma to podpisać,tudziez wypełnić. Co do wątpliwości Twych barmanko,nie pomogę niestety,bo mala ma.jeszcze nigdzie nie uczęszcza.

ja tez 2 miesiace temu wypelnialam te forme i sama wpisalam dane lekarza i child benefit byl, dzis ide na poczte wiec dopiero zobacze czy mam w tym miesiacu.

Barmanko tam chyba jest napisane ze dziecko ponizej 5 roku zycia albo dane lekarza albo dane crechu(o ile dobrze pamietam)moja chodzi do przedszkola a wpisalam lekarza .

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry