reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
Tak,Early Child Supplement zlikwidowali na rzecz darmowych przedszkoli a,żeby się starać o FIS to trzeba własnie pracować 38 godzin lub więcej tygodniowo:tak:Warunkiem jest tylko nie przekroczenie limitu tygodniowego na rodzinę z jednym dzieckiem 506E:tak:No tylko właśnie nie wiem czy nie musicie być małżeństwem:sorry:

Z tego co wiem to nie tzreba byc malzenstwem,ale w tym problem ze mojemu przekraczaja te 506 eu no chyba ze bylby potrzebny jeden payslip to ostatnio jakies nizsze mial a jak potzrebne 4 ostatnie to dupa;/ :(

mnie sie wydaje ze nie musicie byc malzenstwem zebyscie mogli starac sie o FIS..przeciez mieszkacie razem,macie razem dziecko i prowadzicie wspolne gospodarstwo domowe-jak to sie mowi;-)

Tak,Early Child Supplement zlikwidowali na rzecz darmowych przedszkoli a,żeby się starać o FIS to trzeba własnie pracować 38 godzin lub więcej tygodniowo:tak:Warunkiem jest tylko nie przekroczenie limitu tygodniowego na rodzinę z jednym dzieckiem 506E:tak:No tylko właśnie nie wiem czy nie musicie być małżeństwem:sorry:
Payslipy dajesz dwa ostatnie ale i tak musisz dać p-60 z którego SW wylicza średnią tygodniową:tak:Więc nawet jak dasz,że tak powiem "słabsze" payslipy to oni Cię obliczą z P-60:tak:My w zeszłym roku daliśmy "słabe" payslipy ale i tak po obliczeniu okazało się,że o 6E za duży mamy przychód:sorry:Nie przyzanli nam,teraz mamy dwoje dzieci i znów się staramy:tak:Złożyliśmy już papiery i czekamy na decyzję:sorry:

Nie wiem czy probowac bo i tak wydaje mi sie ze nie dostaniemy wiec nici..:(

i jezeli ktoras zz was dziopki by sie orientowala Zapomoga dla osób poszukujących pracy jak to wyglada czy bedac w zwiazku nalezy mi sie ten zasilek bylabym wdzieczna
Myślę,że najważniejszy dla Ciebie podpunkt to:
Pracujący współmałżonek, partner bądź konkubent

Jeżeli wasz współmałżonek/partner/konkubent pracuje, może to mieć wpływ na wasz zasiłek dla bezrobotnych. Dochody małżonka lub partnera z zatrudnienia podlegającego ubezpieczeniu ocenia się w podobny sposób, jak dochody osoby z pracy w niepełnym wymiarze czasu pracy lub pracy dorywczej. Więcej informacji znajduje się w dokumencie dochód z tytułu zatrudnienia a zapomoga dla osób poszukujących pracy.

reklama
mnie sie wydaje ze nie musicie byc malzenstwem zebyscie mogli starac sie o FIS..przeciez mieszkacie razem,macie razem dziecko i prowadzicie wspolne gospodarstwo domowe-jak to sie mowi;-)

Dokładnie. Małżeństwem być nie trzeba, znajomi nie są a FIS mają i to taki, że pracować nie trzeba:-p:confused2:

Ostatnia edycja:
Do góry