reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

Fenix ja bym walczyła o nowy lub voucher , nie po to si epłaci ubezpieczenie. Ja tak miałam z telefonem nie naprawili to dali nowy. Mój kolega tez miał tak z lapkiem nie umieli naprawić to dali mu nowy mimo że kończyła sie umowa.

reklama
ale mi sie nie konczy umowa Kochane moje.
ubezpieczenie mamy do wrzesnia 2012,a splacone juz bylo w 2010 roku.
Kamciu dzieki za doping,bo na pewno bede walczyc.
nie dam sie wycyckac.

aha siostra pokazala mi wlasnie jej ubezpieczenie na lapka i telewizor.
identyczne jak moje,nawet to samo napisane.ha

Ostatnia edycja:
Hej. Mam pytanie bardzo ważne dla mnie.
Jestem po rozwodzie (w czerwcu był tego roku) nie mam jeszcze wyroku. a teraz z moim partnerem chcemy zarejestrować naszą córeczkę. czy wiecie może jak to tutaj wygląda ?? czy potrzebuje jakieś papiery z rozwodu ?? czy wystarczy że razem z ojcem dziecka pójdziemy ją zarejestrować? była u mnie położna ale nic a nic nie kumam co powiedziała. Z tego co mi powiedziała to potrzebuje papiery z rozwodu po angielsku i oświadczenie mojego byłego męża że nie jest ojcem dziecka :wściekła/y: a po co mi jego oświadczenie skoro już nie jesteśmy małżeństwem??

beti musi minąć rok od rozwodu zebys mogła zarejestrowac dziecko,teraz musisz miec oświadczenie od bylego męza ze nie jest ojcem bo inaczej nie zarejestrujesz dziecka:/

dziewczyny prosze o pomoc w imieniu kolezanki Wiem ze niektore z was maja MC wiec mam nadzieje ze pomozecie:

kolezanka ponad rok temu skladala wniosek o MC Niedawno zmienila adres ok rok czekala na decyzje o MC nawet tam wydzwaniala ale nic nie umieli jej powiedziec
Ostatnio byla u gp na wizycie i pod koniec wizyty lekarz dal jej do podpisania jakas forme service charge scheme czy cos takiego na tej formie pisalo Wpisala tam swoj pps i sie podpisala No i jak poszla placic za wizyte to jej w recepcji powiedzieli ze jest under cover Nio i tu moje pytanie Czy to oznacza ze przyznali jej to MC tylko ze przyszla na stary adres?? jesli tak to w jaki sposob ja odzyskac ew dostac nowa A jesli to nie mc to co to moze byc???
:sorry2::sorry2:
POMOCY

i z gory dzieki wielkie za pomoc

hej,od dłuższego czasu czytam to forum,a dziś się zalogowałam by opisać Ci jak było w moim przypadku.jestem po rozwodzie też krótko,w marcu urodziłam synka.Aby zarejestrować go musiał mój partner założyć mi sprawe w tutejszym sądzie,wyznaczyli nam datę sprawy,poszliśmy na nią,partner musiał złożyć przysięgę że bedzie mówił prawde,mnie zapytali czy to jest jego dziecko,jego również się zapytali,zadał mu sędzia jeszcze pytanie czy wie jaka jest odpowiedzialność być ojcem i tyle.Wyrok przyszedł do domu po 3 dniach że ojcem naszego Wojtusia jest własnie mój partner i z tym musieliśmy iść go zarejestrować no i oczywiście z przetłumaczonym aktem rozwodu!Do sądu też był potrzebny akt rozwodu.

dziewczyny zarzuccie prosze linkiem z forma do zmiany adresu do Chilld benefit-plessss....
ja jak zwykle zakrecona z tym jestem:sorry2::dry:

EDIT:
juz mam

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry