reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

anineczko nio niby ja to czytalam wszystko ale szczerze powiem ze jak dla mnie nie jest to doprecyzowane i slatego pytam Was bo wiem ze niektore z was maja fis......

asienko dzieki wielkie

wlasnie sie zastanawiam czy skladac wniosek czy nie:sorry::sorry:

reklama
Tichonku a widzisz,nie potrafię przeczytac tego ze zrozumieniem :-D

dzindusia a składaj,przecie Cię nie zjedzą za to,a papier wszystko przyjmie. ;-)

dobrze powiedziane Bo wiesz z payslipow to roznie wychodzi raz przekracza te 506 raz nie ale z p60 srednia na tydzien wychodzi mniejsza......
i chyba zloze bo mam dosc tego ze wszyscy na okolo skladaja i dostaja (nie zrozumcie mnie zle ale wiecie oco chodzi) a mnie jest glupio tak sie prosic ale co tam..... nie mam nic do stracenia

dobrze powiedziane Bo wiesz z payslipow to roznie wychodzi raz przekracza te 506 raz nie ale z p60 srednia na tydzien wychodzi mniejsza......
i chyba zloze bo mam dosc tego ze wszyscy na okolo skladaja i dostaja (nie zrozumcie mnie zle ale wiecie oco chodzi) a mnie jest glupio tak sie prosic ale co tam..... nie mam nic do stracenia

Dokładnie:-), z P60 Wam wyliczą, zawsze to parę euro jest. jak się należy to się należy i czemu z tego nie korzystać?

a wiecie może czy jak jedna osoba pracuje, a druga pobiera jobseekers allowance i łączny dochód nie przekracza wymaganego progu to przysluguje fis? dodam że o fis ubiega się osoba pracująca, ale zastanawiam się czy jeżeli zona pobiera świadczenie z socjal to nie wyklucza?

Ja mam w paszporcie tylko nazwisko panienskie wiec nie mialam problemu nie dawalam dowodu,troche to pokrecone ale teraz zmieniam dowod na panienskie

Czy któraś z Was słyszała coś o budżecie na przyszły rok?
Poszukałam trochę,coś tam szmerają o cięciach itp.ale P kumpel nagadał P,że po nowym roku mają do 100E CHB obciąć
sorry2.gif
Tia,już to widzę,niech nie przesadza:confused2:

reklama
Do góry