reklama
hej,mam pytanko,ile czekacie juz na fis?Ja już ponad 3 miesiące i cisza,może któraś z was składała w kwietniu lub w maju i ma decyzję?
Tichonek
Mamusia Radusia i Matusia
Podobno i 6 miesięcyJa na razie raptem miesiąc więc jeszcze nie liczę na decyzjęhej,mam pytanko,ile czekacie juz na fis?Ja już ponad 3 miesiące i cisza,może któraś z was składała w kwietniu lub w maju i ma decyzję?
B
beti2223
Gość
Ja mialam dokladnie tak samo tylko ze ja tu nie zglaszalam ze sie rozwiodlam normalnie zarejestrowalismy dziecko na nazwisko mojego narzeczonego bez problemu
sorki ale jak to możliwe?? przecież wypełnia się papiery i na dodatek pokazuje się dowód osobisty. nawet gdybym nie powiedziała że jestem rozwódką to w dowodzie mam dwa nazwiska
dlatego ja podałam że jestem mężatką,żebym nie musiała ściągać dodatkowych papierów.Daliśmy tylko wyrok z sądu i dowody osobiste,nie kazali dawać nic więcej.Powodzenia z załatwianiem,wydaje się skomplikowane ale da się załatwić.
moja znajoma do nich z 3 razy dzwoniła co tydzień i decyzję dostała po nie całych 4 miesiącach,ale nie wiem czy to miało znaczenia czy po prostu tak jej się trafiło.Może trzeba dzwonić i pytać??Mi na tym bardzo zależy bo u nas tylko maż pracuje a jest nas 5 i prócz kart medycznych nie mamy nic.
moja znajoma do nich z 3 razy dzwoniła co tydzień i decyzję dostała po nie całych 4 miesiącach,ale nie wiem czy to miało znaczenia czy po prostu tak jej się trafiło.Może trzeba dzwonić i pytać??Mi na tym bardzo zależy bo u nas tylko maż pracuje a jest nas 5 i prócz kart medycznych nie mamy nic.
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Tichonek
To tak jak u nas,tylko,że nas czworomoja znajoma do nich z 3 razy dzwoniła co tydzień i decyzję dostała po nie całych 4 miesiącach,ale nie wiem czy to miało znaczenia czy po prostu tak jej się trafiło.Może trzeba dzwonić i pytać??Mi na tym bardzo zależy bo u nas tylko maż pracuje a jest nas 5 i prócz kart medycznych nie mamy nic.
anineczka
królowa mrówek :P
dzindusiu
"Pracującym 19 lub więcej godzin tygodniowo (bądź 38 lub więcej godzin w okresie dwutygodniowym). Aby spełnić ten warunek, możecie połączyć godziny przepracowane przez was z przepracowanymi przez waszego współmałżonka/partnera/konkubenta. Aby spełnić ten warunek, nie można wliczać czasu samozatrudnienia."
Czyli chyba nie może przekroczyc 38h tygodniowo
choc to suche fakty tylko,nie mam Fis-u to nie wiem do końca jak to jest
"Pracującym 19 lub więcej godzin tygodniowo (bądź 38 lub więcej godzin w okresie dwutygodniowym). Aby spełnić ten warunek, możecie połączyć godziny przepracowane przez was z przepracowanymi przez waszego współmałżonka/partnera/konkubenta. Aby spełnić ten warunek, nie można wliczać czasu samozatrudnienia."
Czyli chyba nie może przekroczyc 38h tygodniowo
choc to suche fakty tylko,nie mam Fis-u to nie wiem do końca jak to jest
asienka_r
mama Ani i Gabrysi
dziewczyny mam pytanko w sprawie fis
czy osoba starajaca sie o fis moze pracowac na full time czy to z automatu dyskwalifikuje podanie??
bede wdzieczna za pomoc
Mój M pracuje na full, ma w tygodniu więcej niż 38 godzin i FIS mamy, chodzi bardziej o to, że nie mamy 506 euro co tydzień dochodu
reklama
Tichonek
Anineczko no właśnie o to chodzi,że może pracować nawet 40 godzin tygodniowo19 i więcej
Nie może pracować za to mniej niż 38 godzin w okresie 2 tygodni
Nie może pracować za to mniej niż 38 godzin w okresie 2 tygodni