reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

zasilek dostaniesz jak masz uskladane iles tam skladek prsi,i nie wazne czy jestes w zwiazku czy tez nie choc czasami jak partner duzo zarabia moga dac ci mniej ,mi zamiast 186 euro przyznali 124 bo partner za duzo zarabia:)

reklama
Ja mialam dokladnie tak samo tylko ze ja tu nie zglaszalam ze sie rozwiodlam normalnie zarejestrowalismy dziecko na nazwisko mojego narzeczonego bez problemu:)

sorki ale jak to możliwe?? przecież wypełnia się papiery i na dodatek pokazuje się dowód osobisty. nawet gdybym nie powiedziała że jestem rozwódką to w dowodzie mam dwa nazwiska :baffled:

dlatego ja podałam że jestem mężatką,żebym nie musiała ściągać dodatkowych papierów.Daliśmy tylko wyrok z sądu i dowody osobiste,nie kazali dawać nic więcej.Powodzenia z załatwianiem,wydaje się skomplikowane ale da się załatwić.

moja znajoma do nich z 3 razy dzwoniła co tydzień i decyzję dostała po nie całych 4 miesiącach,ale nie wiem czy to miało znaczenia czy po prostu tak jej się trafiło.Może trzeba dzwonić i pytać??Mi na tym bardzo zależy bo u nas tylko maż pracuje a jest nas 5 i prócz kart medycznych nie mamy nic.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
moja znajoma do nich z 3 razy dzwoniła co tydzień i decyzję dostała po nie całych 4 miesiącach,ale nie wiem czy to miało znaczenia czy po prostu tak jej się trafiło.Może trzeba dzwonić i pytać??Mi na tym bardzo zależy bo u nas tylko maż pracuje a jest nas 5 i prócz kart medycznych nie mamy nic.
To tak jak u nas,tylko,że nas czworo:sorry2:

dziewczyny mam pytanko w sprawie fis

czy osoba starajaca sie o fis moze pracowac na full time czy to z automatu dyskwalifikuje podanie??

bede wdzieczna za pomoc

dzindusiu
"Pracującym 19 lub więcej godzin tygodniowo (bądź 38 lub więcej godzin w okresie dwutygodniowym). Aby spełnić ten warunek, możecie połączyć godziny przepracowane przez was z przepracowanymi przez waszego współmałżonka/partnera/konkubenta. Aby spełnić ten warunek, nie można wliczać czasu samozatrudnienia."

Czyli chyba nie może przekroczyc 38h tygodniowo :tak:
choc to suche fakty tylko,nie mam Fis-u to nie wiem do końca jak to jest :eek:

reklama
Do góry