reklama
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
dziewczyny a ja też mam pytanie... właśnie dostałam na CHB dla Emmy i w tej tabeli jest wspiana tyklko ona ..
to czy ja mam dopisać Vi skoro to moje drugie dziecko czy oni mają to zapisane i zostawiam tak jak jest??
może głupie pytanko , ale naprawdę nie wiem
to czy ja mam dopisać Vi skoro to moje drugie dziecko czy oni mają to zapisane i zostawiam tak jak jest??
asienka_r
mama Ani i Gabrysi
dziewczyny a ja też mam pytanie... właśnie dostałam na CHB dla Emmy i w tej tabeli jest wspiana tyklko ona ..
Tam powinnaś mieć kwotę podaną, że to na dwie córcie, że od tego do tego masz tyle a potem tyle, kurcze, nie wiem, czy wiesz o co chodzi
U
użytkownik 838
Gość
A u mnie na formularzu, ktory od nich dostalam nie bylo zadnych kwot... :/
U
użytkownik 838
Gość
dranissimo-kwoty będą na decyzji dopiero;-)
aaaa ;-) Mowilam, ja to kompletnie zielona jestem jesli chodzi o jakiekolwiek zalatwianie czegokolwiek I nie lubie tego. Ale chyba czas sie naumiec....
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
asienko , dzieki ... fakt mam kwotę za 2 córki podaną.. nawet nie zwróciłam uwagi na kwoty
ale lepiej spytac niż później miec cos nie tak;-)
a przy okazji... jak teraz dopisac małą do MC??
ale lepiej spytac niż później miec cos nie tak;-)
a przy okazji... jak teraz dopisac małą do MC??
aga_irlandia
MAMA PO RAZ PIATY:)
musisz napisac pismo ze swoimi danymi imie nazwisko,adres numer karty mc i ppsa i napisac zeurodzilo sie dziecko dolaczyc akt urodzenia nie pamietam czy orginal czy kopia wystarczy i czekac ja w okolo 3-4 tyg zdaje sie dostalam
ankadaria
Zaangażowana w BB
Dziewczyny mam pytanieee. jestem w irlandi 3 lata,pracowalam pol roku a ogolnie w tym roku koncze szkole. oprocz child benefit czy bedzie mi sie nalezal jakis zasilek i czy ejst tutaj w irlandi cos takiego jak macierzynskie czy cos takiego wyplacane jednorazowo ?Orientuje sie ktoras z was? Pewien znajomy powiedzial mi ze dostane zasilek bez problemu bo skonczylam tzn koncze tutaj szkole no i ze jest cos takiego ze bede mloda matka i tez mi sie cos nalezy? Jak sie orientujecie prosze odpiszcie:*
reklama
T
taycia
Gość
Wątpię,że otrzymasz macierzyński,bo żeby go dostać musisz mieć odprowadzoną odpowiednią ilość składek :
Zasiłek macierzyński
Na pewno natomiast dostaniesz Child Benefit no i jeśli jesteś samotną mamą to też możesz otrzymać dodatek... z resztą najlepiej skonsultować się z socjalem,bo czasami można coś ominąć.
Zasiłek macierzyński
Na pewno natomiast dostaniesz Child Benefit no i jeśli jesteś samotną mamą to też możesz otrzymać dodatek... z resztą najlepiej skonsultować się z socjalem,bo czasami można coś ominąć.