reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

hehe, ja tez moglabym swojego M wyslac, bo ma male problemy ze skora... ale On to za Chiny by nie poszedl :/ Taki typ. Wiec wszystko musze sama zalatwiac, a tez nie lubie latania i zalatwiania... Co do GP to mi tez wsio ryba, kto podpisuje, zadnego nie znam i w zasadzie kazdy taki sam, pozal sie Boze...

reklama
Trochę racji w tym, że niekoniecznie musi Ci podpisać, on mają limity, my dłuuuugo czekaliśmy na podpis, bo mieli full i nie mogli nas przyjąć, ale teraz bez problemu. Ja i Ania pojawiałyśmy się u lekarza, bo GP jeszcze z czsów ciąży, potem Ani badania, szczepionki

Ja tez mam jednego lekarza od dłuższego czasu,z tym ze ona nie dość ze nie przyjmuje na MC,to jeszcze jest dalej niż 7mil:-(
Czytałam,ze jeśli 3ch GP nie zechce podpisać,wyznacza Ci sami, z góry

madbebe nam właśnie wyznaczyli sami.
Poszliśmy do HC tam gdzie wydają formy na MC i nam babka odrazu wpisała do formy lekarza jaki nam przysługuję.Z tą formą udaliśmy się do przychodni i tam ją zostawiliśmy do wypełnienia,nic nie płacąc :tak:

p.s tylko my poszliśmy do HC ogólnie dowiedziec się o jakiś spis lekarzy bo dopiero co się przeprowadziliśmy do Portlaoise :tak:

Ostatnia edycja:
hmmm...ciekawe..Coś mi świta ze w tej przychodni widziałam biuro kolesia,który przyznaje MC...wiec może i z nami tak zrobią :confused: A. dopyta w recepcji(mam nadzieję..;-):-D) Dzięki!

MAdbebe to wysli A niech on idzie do jakiegos wracia....z ta forma na MC...jak mu sam nie napisze tego listu to niech mu powie zeby napisal :)

madbebe ja pamiętam że jak ja szłam podpisać na MC to włańie w recepcji zostawiałam formę i mi podpisali
a i tak u nas przyjmuje kilku lekarzy i nie zawsze trafiam do tego mojego , ale do innyh a mam wpisanego na MC tego głównego lekarza
tyle że ja do niego wcześńiej chodziłam zanim miałam MC więc dlatego mogłam sobie go wisać..
a Ty nie wiem jak bedziesz miała ale powinien Ci podpisac każdy

reklama
A ja myślę ze odnośnie CHB to możliwe.Mogli przysłać formę sprawdzająca na stary adres..a Ty jej nie dostałaś.Chyba ze odbierasz pocztę ze starego domku i wiesz, ze tego nie zrobili.Co do FISu-raczej niemożliwe,bo tam żadnych papierów sprawdzających nie przysyłają:no:

Do góry