reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

Madbebe wystarczy ze wpiszesz ile Twoj A wydaje na paliwo....ja zbieralam rachunki i jak poszlam skladac to pani tego wcale nie chciala:no:
1.P 60 - ksero
2.Payslip-ostatni-ksero
3.umowa o wynajecie domu(strona gdzie jest wysokosc czynszu i kto jets zameldowany)
4.ksero dowodu rejestracyjnego
5.jesli Ty masz jakis zasilek no to ksero decyzji

reklama
dziewczyny co trzeba zrobić żeby dostać dodatek mieszkaniowy i jakie wymogi trzeba spełniać..
dostaje któraś??

Dodatek mieszkaniowy

znajomi jak sie starali to mieszkali sami ( 2 bed apt ) z dzieckiem i byli juz malzenstwem Jedno z nich ma part time 18h w tyg a drugie jest na JA Wiem ze czekali na decyzje ponad pol roku

Madbebe wystarczy ze wpiszesz ile Twoj A wydaje na paliwo....ja zbieralam rachunki i jak poszlam skladac to pani tego wcale nie chciala:no:
1.P 60 - ksero
2.Payslip-ostatni-ksero
3.umowa o wynajecie domu(strona gdzie jest wysokosc czynszu i kto jets zameldowany)
4.ksero dowodu rejestracyjnego
5.jesli Ty masz jakis zasilek no to ksero decyzji
no i ppsy wszystkich,a najlepiej jakieś urzędowe pismo gdzie jest pps wpisany.

dziewczyny czy bylyscie moze na zwolnieniach lekarski w czasie ciazy? zastanawiam sie czy mozna pojsc w polowie osmego miesiaca do poczatku
maciezynskiego, ktory mam wziasc dwa tygodnie przed terminem/..?? czy mozna tak w irlandii, czy moga sie przyczepisc i powiedziec mi ze to juz maciezynski? bardzo prosze napiszcie jesli wiecie jak to wyglada

Madbebe z tym paliwem o ile dobrze pamietam na formularzu byla taka rubryka ile km ma osoba pracujaca do pracy i to wystarczylo wpisac ,ale to bylo 3lata temu, my teraz odnawiamy Mc i nadal czekamy chyba juz ze 3 miesiace, kurcze a koniec listopada sie zbliza wielkimi krokami.

reklama
dziewczyny czy bylyscie moze na zwolnieniach lekarski w czasie ciazy? zastanawiam sie czy mozna pojsc w polowie osmego miesiaca do poczatku
maciezynskiego, ktory mam wziasc dwa tygodnie przed terminem/..?? czy mozna tak w irlandii, czy moga sie przyczepisc i powiedziec mi ze to juz maciezynski? bardzo prosze napiszcie jesli wiecie jak to wyglada
mozna bo ja bylam....2tyg przed terminem porodu przeszlam na macierzynski:tak:

Do góry