reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
a jesli chodzi o dowody wplat to moze to byc wyciag z banku z dokonanymi przelewami??
ja w tej formie nigdy nie wpisywalam ppsa osoby od ktorej wynajmowalam chate i kase dostalismy normalnie.
nie musialam tez przedstawiac zadnych dowodow wplat ani nic takiego.
wystarczyly dane landlorda i ten wypelniony formularz.

anineczka, tylko chwilka znajomym bez ppsa landlorda nie przeszlo i im odeslali i kazali uzupelnic :baffled:
dzieki dziewczyny Sprubuje wypelnic forme i odesle mam nadzieje ze cos to da A jak nie to moze zadzwonie do prtb i moze sie wezma za nieuczciwa landlordke...............

ja nie znałam ppsa mojej landlady z Tuam a właściwie jej syna bo on był właścicielem i mieszkał w Stanach i bez problemu zrobili mi zwrot w Revenue.

wyciag z konta może byc,choc to nie chodzi o to by załączac to z dokumentem,a trzymac w domu w razie kontroli z revenue.Według prawa rachunki i inne dokumenty należy trzymac przez 5 lat w razie kontroli.
choc jak ja wysłałam form o zwrot na śmieci to miałam w domu tylko kilka bin tagów :sorry2: i ich też się nie załącza,ale warto miec w domu.

hej dziewczny
moja kumpela ma dosc nietypowa sytulacje otuz jest tu juz 7 lat pierwsze 4 pracowala w pelnym wymiarze godz 40 w piatym roku stracila prace i rok byla w domu znalazla prace ale tylko na pol etatu , obecnie jest w ciazy a zasilek maciezynski oblicza sie z 2 lat do tylu gdy ona nie pracowala wiec czy teraz cos jej sie bedzie nalerzec????

hej dziewczny
moja kumpela ma dosc nietypowa sytulacje otuz jest tu juz 7 lat pierwsze 4 pracowala w pelnym wymiarze godz 40 w piatym roku stracila prace i rok byla w domu znalazla prace ale tylko na pol etatu , obecnie jest w ciazy a zasilek maciezynski oblicza sie z 2 lat do tylu gdy ona nie pracowala wiec czy teraz cos jej sie bedzie nalerzec????
oczywiście ze tak!dostanie maternity benefit:-)

reklama
dziewczyny mozecie mi powiedziec jakie dokumenty mam dolaczyc do formy o MC?nie wiem np. jak udowodnic wydatki na paliwo itp.Gdzies czytalam ze ponoc nie wymagaja tego tak naprawde..
Bede wdzieczna za wskazowki!:happy2:

Do góry