reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

fenix wystarczy wysłać list w którym napiszesz swoj numer pps i ze sie przeprowadzilas zes starego adresu na nowy:tak: a potem zadzwonic po jakis 2 tygodniach zeby sprawdzic czy nbapewno dostali i przyjeli:blink:

reklama
hej dziewczyny Ja tez z pytankiem Moze i w tym temacie bedziecie wiedziec co robic

chodzi o tax relief Otoz byla landlordka nie chce podac swojego pps zeby mozna bylo rent1 wypelnic i odeslac (bez jej ppsa nie ma szans na zwrot kasy) Umowa jest podpisana, wszystko bylo legalnie Baneczka nie odpowiada na tel i smsy Co robic?? jest jakies wyjscie?? pomozcie

hej dziewczyny Ja tez z pytankiem Moze i w tym temacie bedziecie wiedziec co robic

chodzi o tax relief Otoz byla landlordka nie chce podac swojego pps zeby mozna bylo rent1 wypelnic i odeslac (bez jej ppsa nie ma szans na zwrot kasy) Umowa jest podpisana, wszystko bylo legalnie Baneczka nie odpowiada na tel i smsy Co robic?? jest jakies wyjscie?? pomozcie

a dlaczego nie ma szans? są i oni sami ją znajdą.

dzindusia- coś mi się wydaje, że landlordka podpisała z Wami umowę, ale legalnie i tak taxu nie odprowadzała i Was nie zarejestrowała w PRTB dlatego nie chce podać nr PPS. Jeśli wpiszecie na formę jej imię, nazwisko oraz adres to to wystarczy, wyjaśnijcie w urzędzie sytuację,a oni sami uzyskają jej nr PPS. (od nas też kiedyś taką odebrano)

anineczka, tylko chwilka znajomym bez ppsa landlorda nie przeszlo i im odeslali i kazali uzupelnic :baffled:
dzieki dziewczyny Sprubuje wypelnic forme i odesle mam nadzieje ze cos to da A jak nie to moze zadzwonie do prtb i moze sie wezma za nieuczciwa landlordke...............

Ostatnia edycja:
laski jak zmienic adres w ChB ??
wyslac im kopie nowej umowy czy cos??
pamietam jak ktoras z was cos pisała o jakimś formularzu,ale nie wiem na jakiej str to było

P.S.jakieś 5 min temu napisałam o tresholdzie i wyobraźcie sobie po 5 s dostałam odpowiedz ze jutro jego pracownik podrzuci kaskę.
co prawda o 30 € mniej niż ja wyliczyłam,ale zawsze coś.
Fenix ja najpierw powiedziałam na poczcie ze jak coś dostanę to żeby przekierowała na nowy adres(który jej podałam)
i jak przyszedł list sprawdzający to tam na dole w okienku wpisałam że zmieniłam adres na ...(i podałam nowy)
kolejny list przyszedł na nowy adres po chyba miesiącu - pewnie żeby sprawdzić czy faktycznie tam mieszkam ;-)
podpisałam się i wszystko było ok...
ale rozumiem że w większym mieście jest więcej poczt , więc nie wiem jak u Ciebie...

a co to jets ten tax relef? na czym to polega.
My pierwszyraz wynajmujemy chate i jestem ciemna.
Czy moglby mi ktos przyblizyc w skrocie na czym to polega?

Ja jeszcze tez nigdy nie wypelnialam,bo nie mielismy umow,ani rentbookow;-)ale z tego,co wiem,to forma do 'rozliczenia' za rent.Daja,chyba, max 800e.Po roku placenia rentu mozesz to zlozyc w taxie.Potrzebne dowody wplaty i PPS landlorda:tak:Poprawcie jesli namieszalam;-):sorry2:

reklama
dzieki madbebe.....nasz landlord napewno zarejstrowal w PRTB ze wynajmujemy bo przyszly nam oficjalne dwa listy...jeden do mnie a drugi do m:tak:

Do góry