reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

fenix wystarczy wysłać list w którym napiszesz swoj numer pps i ze sie przeprowadzilas zes starego adresu na nowy:tak: a potem zadzwonic po jakis 2 tygodniach zeby sprawdzic czy nbapewno dostali i przyjeli:blink:

reklama
hej dziewczyny Ja tez z pytankiem Moze i w tym temacie bedziecie wiedziec co robic

chodzi o tax relief Otoz byla landlordka nie chce podac swojego pps zeby mozna bylo rent1 wypelnic i odeslac (bez jej ppsa nie ma szans na zwrot kasy) Umowa jest podpisana, wszystko bylo legalnie Baneczka nie odpowiada na tel i smsy Co robic?? jest jakies wyjscie?? pomozcie

hej dziewczyny Ja tez z pytankiem Moze i w tym temacie bedziecie wiedziec co robic

chodzi o tax relief Otoz byla landlordka nie chce podac swojego pps zeby mozna bylo rent1 wypelnic i odeslac (bez jej ppsa nie ma szans na zwrot kasy) Umowa jest podpisana, wszystko bylo legalnie Baneczka nie odpowiada na tel i smsy Co robic?? jest jakies wyjscie?? pomozcie

a dlaczego nie ma szans? są i oni sami ją znajdą.

dzindusia- coś mi się wydaje, że landlordka podpisała z Wami umowę, ale legalnie i tak taxu nie odprowadzała i Was nie zarejestrowała w PRTB dlatego nie chce podać nr PPS. Jeśli wpiszecie na formę jej imię, nazwisko oraz adres to to wystarczy, wyjaśnijcie w urzędzie sytuację,a oni sami uzyskają jej nr PPS. (od nas też kiedyś taką odebrano)

anineczka, tylko chwilka znajomym bez ppsa landlorda nie przeszlo i im odeslali i kazali uzupelnic :baffled:
dzieki dziewczyny Sprubuje wypelnic forme i odesle mam nadzieje ze cos to da A jak nie to moze zadzwonie do prtb i moze sie wezma za nieuczciwa landlordke...............

Ostatnia edycja:
laski jak zmienic adres w ChB ??
wyslac im kopie nowej umowy czy cos??
pamietam jak ktoras z was cos pisała o jakimś formularzu,ale nie wiem na jakiej str to było

P.S.jakieś 5 min temu napisałam o tresholdzie i wyobraźcie sobie po 5 s dostałam odpowiedz ze jutro jego pracownik podrzuci kaskę.
co prawda o 30 € mniej niż ja wyliczyłam,ale zawsze coś.
Fenix ja najpierw powiedziałam na poczcie ze jak coś dostanę to żeby przekierowała na nowy adres(który jej podałam)
i jak przyszedł list sprawdzający to tam na dole w okienku wpisałam że zmieniłam adres na ...(i podałam nowy)
kolejny list przyszedł na nowy adres po chyba miesiącu - pewnie żeby sprawdzić czy faktycznie tam mieszkam ;-)
podpisałam się i wszystko było ok...
ale rozumiem że w większym mieście jest więcej poczt , więc nie wiem jak u Ciebie...

a co to jets ten tax relef? na czym to polega.
My pierwszyraz wynajmujemy chate i jestem ciemna.
Czy moglby mi ktos przyblizyc w skrocie na czym to polega?

Ja jeszcze tez nigdy nie wypelnialam,bo nie mielismy umow,ani rentbookow;-)ale z tego,co wiem,to forma do 'rozliczenia' za rent.Daja,chyba, max 800e.Po roku placenia rentu mozesz to zlozyc w taxie.Potrzebne dowody wplaty i PPS landlorda:tak:Poprawcie jesli namieszalam;-):sorry2:

reklama
dzieki madbebe.....nasz landlord napewno zarejstrowal w PRTB ze wynajmujemy bo przyszly nam oficjalne dwa listy...jeden do mnie a drugi do m:tak:

Do góry