reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
dziewczyny ktore maja JA ... mam ogromne pytanie
wlasnie dostalam list ze sie zakwalifikowalam na JA
i tak przyszly 2 koperty w jednej napisali ze sie zakwalifikowalam i nalezy mi sie po odlicczeniu wszystkiego wyzsza kwote tygodniowo, a w 2 liscie ze 130 czyli duzo mniej:baffled:
nie czaje o co kaman...:baffled::eek:
i 2 pytanko czy to sie trzeba podpisywac przy kazdym odbiorze pieniedzy?? czy tylko sie odbiera co piatek i to wszystko??
bo na podpis mi babka mowila wczesniej ze mam isc 30 sierpnia do office
juz sie pogubilam:baffled:

Ostatnia edycja:
dziewczyny ktore maja JA ... mam ogromne pytanie
wlasnie dostalam list ze sie zakwalifikowalam na JA
i tak przyszly 2 koperty w jednej napisali ze sie zakwalifikowalam i nalezy mi sie po odlicczeniu wszystkiego 196e tygodniowo, a w 2 liscie ze 130:baffled:
nie czaje o co kaman...:baffled::eek:
i 2 pytanko czy to sie trzeba podpisywac przy kazdym odbiorze pieniedzy?? czy tylko sie odbiera co piatek i to wszystko??
bo na podpis mi babka mowila wczesniej ze mam isc 30 sierpnia do office
juz sie pogubilam:baffled:

wiec tak Podpisywac sie w socialu bedziesz raz w miesiacu - w liscie ktory dostalas powinno pisac kiedy masz podpis, a kasiurke co tydzien na poczcie bedziesz odbierac
co do listu byc moze w tym co napisali 130 nie uwzglednili dziecka i/lub partnera Ciezko mi powiedziec bo nie widze tego listu Cio dokladnie napisali :sorry::sorry:

wiec tak Podpisywac sie w socialu bedziesz raz w miesiacu - w liscie ktory dostalas powinno pisac kiedy masz podpis, a kasiurke co tydzien na poczcie bedziesz odbierac
co do listu byc moze w tym co napisali 130 nie uwzglednili dziecka i/lub partnera Ciezko mi powiedziec bo nie widze tego listu Cio dokladnie napisali :sorry::sorry:
nom na to by wygladalo... bo tam gdzie o dzieciach mowa nbapisali mi 00...
wiec co bede dostawala ta nizsza kwote czy ta wyzsza?
ewelcia wlasnie przecczytalam priv
a Ty dostalas dopiero 2 razy
jak nie to cy to 172 Ci czesciej przysylaja czy ta druga??
no i jak sie odbiera to potrzebnyt jest moj podpis na poczcie czy tylko ten w socjalu bo w socjalu to ja mam 30 podpisac sie (tak jak mi mowily wczesniej)
a teraz tez mam juz bilet do pl i nie bede mogla odebrac, chcialam zeby D za mnie odebnral kase (na poczcie pracuje znajoma babka wiecc jak co bym z nia pogadala zeby ten jueden piatek odebral on a nie ja bo ten urlop bede potrzebowala na pazdziernik):baffled:

reklama
nom na to by wygladalo... bo tam gdzie o dzieciach mowa nbapisali mi 00...
wiec co bede dostawala ta nizsza kwote czy ta wyzsza?
ewelcia wlasnie przecczytalam priv
a Ty dostalas dopiero 2 razy
jak nie to cy to 172 Ci czesciej przysylaja czy ta druga??
no i jak sie odbiera to potrzebnyt jest moj podpis na poczcie czy tylko ten w socjalu bo w socjalu to ja mam 30 podpisac sie (tak jak mi mowily wczesniej)
a teraz tez mam juz bilet do pl i nie bede mogla odebrac, chcialam zeby D za mnie odebnral kase (na poczcie pracuje znajoma babka wiecc jak co bym z nia pogadala zeby ten jueden piatek odebral on a nie ja bo ten urlop bede potrzebowala na pazdziernik):baffled:

nio jak odbierasz kaske na poczcie to podpisujesz kwitek Przewaznie wymagaja tez dowod osobisty do wgladu Nio i karte z sociala Generalnie jest tak ze kaske odbiera sie osobiscie Byc moze jak znajoma pracuje na poczcie to wyda kaske komu innemu ale tego pewna nie jestem:baffled: a powiadomilas social ze wyjezdzasz??
aha chyba powinnas im zglosic ze sie pomylili i ze nie uwzglednili dziecka (za dziecko doliczaja 29.80)

Do góry