reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
dziewczyny wie któraś jak to jest z taxem w rodzinie w której pracuje tylko jedna osoba??
byliśmy w taxie i wypełnialiśmy jakieś papiery o tym,że mój mąż jako jedyny pracuje w rodzinie i mieli nie pobierac mu taxu,a jeśli już to mało a tu dzisiaj bach 165 e.
myślałam,że mnie sz... trafi.
najlepsze jest to,że żeby się czegokolwiek dowiedziec to musimy naginac 40 km do Wexford.
pojedziemy i tak,ale chciałabym sie dowiedziec czy któraś coś wie na ten temat,co by mi kitu jakiegoś babka w taxie nie sprzedała,żeby mnie spławic.

a wypełnialiście form :home carer tax credit?no i ile czasu minęło od wypełnienia?
a nie lepiej tam zadzwonic?
po co jeździc?
wypelnialismy jakas ksiazeczke ale nazwy nie pamietam :-(
aha i minelo 6 mcy.
na poczatku pobierali mu gora 30 e a dzisiaj 165.
a sumie masz racje.najpierw lepiej zadzwonic ;-)

sprawdzilam na str revenue i jesli to jest to o czym mowisz IT66
http://www.revenue.ie/revsearch/search.jsp to nie tego nie wypelnialismy,bo babka nic o tym nie wspomniala.podobno tamto mialo wystarczyc :-(

Ostatnia edycja:
my wypełnialiśmy ten home carer i dlatego płacimy mały podatek,szkoda,że nie pamiętasz co wypełnialiście to by wszystko wyjaśniło.
kurcze cos z married tax,czy cos takiego.
taka książeczka gdzie moj musial wypelnic ile zarabia i wpisac,ze ja nie pracuje.
jutro sprobuje poszukac na revenue i wstawie fotke.
rzekomo dzieki temu tax mial byc zerowy.

feniks83 proponuje zebyscie sie zarejestriwali na PAYE anytime i wszystkie claimy zalatwiali online....szybko latwo i przyjemnie Mozecie zmieniac dane itp itd...... dodac np ten home carrer tax credit i inne jesli was dotycza Aha mozecie to rowniez zglosic smsem Ja tak robilam i adres tez smsem zmienilam w revenue :tak::tak::tak:
PAYE anytime using your mobile phone
tu masz wyjasnione jak sie to robi ;-)

reklama
niestety nie pamiętam już jakie korzyści ma married dla osób ,które nie pracują,a wychowują dziecko w domu.My byliśmy na married kiedy oboje pracowaliśmy.większośc zwolnienia z podatku była na mojego M bo on zarabiał więcej,a teraz ja nie pracuję to bardziej się opłaca nam home carer.

Do góry