reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

no właśnie wczoraj mąż mi przypomniał,że w tym formie było cos na temat rozłożenia taxu na nas dwoje jako małżeństwa.
na niego 0% a na mnie 100% czy jakoś tak.
dziewczyny ale chyba mogę złożyc jeszcze o ten Home carier??
no kurcze wkurzona jestem trochę,bo byliśmy i pytaliśmy wtedy babki co będzie dla nas najlepsze.chodziło nam własnie o to,ze ja nie pracuję i z tego co mowicie to korzystniejszy jest ten home carier...a ta nawet o tym nie wspomniała.
dzindusia serdeczne dzięki,ale mówisz o rejestracji on line ale gdzie?? bo link prowadzi na wyslanie formu smsem.
kurcze tylko widzicie z moim "szczęściem"to trochę bym sie bała robic to w ten sposób.
dla przykładu powiem,ze przez 1,5 nie miałam JB bo zgubili moje dokumenty a zanosiłam osobiście.
chociaż z tego co czytam to dostaję się sms zwrotny z postępem aplikacji.

reklama
no właśnie wczoraj mąż mi przypomniał,że w tym formie było cos na temat rozłożenia taxu na nas dwoje jako małżeństwa.
na niego 0% a na mnie 100% czy jakoś tak.
dziewczyny ale chyba mogę złożyc jeszcze o ten Home carier??
no kurcze wkurzona jestem trochę,bo byliśmy i pytaliśmy wtedy babki co będzie dla nas najlepsze.chodziło nam własnie o to,ze ja nie pracuję i z tego co mowicie to korzystniejszy jest ten home carier...a ta nawet o tym nie wspomniała.
dzindusia serdeczne dzięki,ale mówisz o rejestracji on line ale gdzie?? bo link prowadzi na wyslanie formu smsem.
kurcze tylko widzicie z moim "szczęściem"to trochę bym sie bała robic to w ten sposób.
dla przykładu powiem,ze przez 1,5 nie miałam JB bo zgubili moje dokumenty a zanosiłam osobiście.
chociaż z tego co czytam to dostaję się sms zwrotny z postępem aplikacji.

jak wysylasz sms odrazu dostajesz sms zwrotny ze dostsali twoje zgloszenie Nie martw sie sms nie zaginie:tak::tak:;-);-) a zarejestrujcie sie tu https://www.revenue.ie/selfservice/enterRegistrationDetails.faces to trwa kilka dni ale potem wygoda jaka...... wszystko online bedziecie mogli robic Nawet wyslanie formy p21 o zwrot podatku nio slowem wszystko Zreszta sama zobaczysz :tak::tak: jak juz dostaniecie piny do dokonczenia rejestracji logujesz sie tu Launch PAYE Anytime :-):-) jakbys miala jeszcze jakies pytania to pisz i pytaj smialo

aha o home carer zluz wniosek bo tu jest tak ze tax bierze pod uwage twoja obecna sytuacje i bedzie naliczal tax kozystniejszy dla ciebie MY tez bylismy na malzenskim taxie ale ja teraz nie pracuje to tylko o home carer zlozylismi i odrazu nam zmienili:tak::tak: bedzie dobrze ;-):-)

a ja znow pisze z prosba :zawstydzona/y:
po raz kolejny dostalam sprawdzenie z ChB pewnie dlatego ze w poprzedniej formie wpisalam nowy adres
tym razem nie wiem jak to wypelnic,bo poczta przyszla na moje nazwisko , a ja juz nie pracuje..
wiec , na poczatku domyslam sie ze musi szef D wypelnic ta forme, ale zastanawia mnie ta 2 strona...
tam gdzie jest deklaracja ... mam pisac za siebie czy D za siebie?
i kto ma podpisac ja jako odbiora i matka , czy on jako osoba pracujaca?
i tam na dole trzeba wpisac ze ja juz nie pracuje tak?? :sorry:

a ja znow pisze z prosba :zawstydzona/y:
po raz kolejny dostalam sprawdzenie z ChB pewnie dlatego ze w poprzedniej formie wpisalam nowy adres
tym razem nie wiem jak to wypelnic,bo poczta przyszla na moje nazwisko , a ja juz nie pracuje..
wiec , na poczatku domyslam sie ze musi szef D wypelnic ta forme, ale zastanawia mnie ta 2 strona...
tam gdzie jest deklaracja ... mam pisac za siebie czy D za siebie?
i kto ma podpisac ja jako odbiora i matka , czy on jako osoba pracujaca?
i tam na dole trzeba wpisac ze ja juz nie pracuje tak?? :sorry:
widze ze juz Asienka wyjasnila......u mnie sytuacja jest taka sama...wlasnie mialam isc na poczte i odeslac ta forme ,ale pada deszcz co chwile:baffled:

reklama
Do góry