reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
ja tylko chciałam napisac,ze dzis dostałam pocztą formę na" back to school" :tak: wypełnic i czekać taadammm. Malo tego i na Nikole mi przysluguje mimo,ze ona do zadnego przedszkola nie chodzi :happy:

Cierpliwosci maminki

je tez mam te forme:)

aaaa mialam zapytac bo napewno ktoras z Was bedzie wiedziec....
dzis moj A dostal decyzje zwiazana z JA...ale tam nie ma podanego dokladnie ile beda placic......tylko dedukcja means testu....ze teoretycznie 0 jest a jak kracuje 1 dzien w tyg to 36 euro......nie wiem o co biega......wkrotce ma przyjsc czek.....ciekawe czy zwroca wszystko z tych docetow od stycznia......bo zwrocl mam healte centre ale wyliczyl jakby pracowal 2 dni w tyg a bywalo ze nie pracowal wogole( od stycznia do 3 marca wcale nie pracowal)...ciekawa jestem

Madbebe-no tak jakoś...Niestety nie opłaca nam się pracować obojgu(szok normalnie)...Teraz J ma jakieś kłopoty w pracy i może to on zasiądzie w domowych pieleszach:)))
Anineczko,Kamcia-J chyba załatwi sprawę z tym gardziarzem,o którym mówiliśmy w niedzielę:)))

reklama
ale jeśli poszłabym w 2011 to z 2011 też by się licxyły składki??
bo jak poszłam teraz w 2010 to mi nic nie mówiła o składkach z tego roku tylko o tych z 07,08,09 więc jakbym poszła w 2011 to mi poliiczą z 08,09,10 czyli i tak tych składek zabraknie nawet jeśli je zsumują...:dry:
mam rację czy nie??

a widzisz mi mówiła babka,że najważniejszy jest rok 2008 i ogół 104 składek.
Tak więc na mój rozum musisz miec 104 składki nieważne z którego roku (z 2011 również) i wtedy będą patrzec czy w 2009 masz 39 składek.
ale to już nieaktualne bo dostałaś p45 i nie uzbierasz składek w tej pracy :-(

lubiczanko no i bardzo dobrze ;-):tak::tak:

Do góry