reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

kurcze zupełnie nie łapię się w tych ich wyliczeniach.
ma ktoś o tym pojęcie??
na jakiej podstawie oni wyliczają przychody i to komu się należy mc albo gp card a komu nie??
wie któraś może??
i prosiłabym o odp na wyżej postawione pytanie.

Ostatnia edycja:
reklama
laski jak trafic do Shantalla HC?Cos mi swita ze ktos to kiedys tlumaczyl,ale nie pamietam:sorry2:Mam szczepienie w 1szym tyg czerwca,a nie wiem za bardzo gdzie to jest..
Dzieki z gory!

dziewczyny chciałabym żebyście mi pomogły w jednej kwestii...

byłam zatrudniona na full time, urodziłam dziecko, teraz skończyło mi się macieżyńskie,
nie mam z kim zostawić małej żeby wrócić do pracy , a szefowa powiedziała że dłużej czekać nie może (a ta miała przyjechać na początku czerwca)
i powiedziała mi że musi zatrudnić kogoś do pracy bo się bussy zaczyna...
powiedzcie mi czy mi się coś należy, czy mogę dostać jakieś wychowawcze jak wpl...
albo coś innego??
dzisiaj będę mieć z nią rozmowę... i nie wiem co jej powiedzieć....:-(

mozesz jedynie wziac bezplatny macierzynski-maxymalnie 16tyg..Nic poza tym.Albo zwolnic sie z pracy:sorry2::eek:
zwalniać się nie muszę więc... ona to zrobi dziś jak właśnie pójdę na rozmowę z nią...
po 16 tyg nie mam cego tam szukać bo jak ne wrócę do pracy to od poniedziałku zatrudnia kogoś bo potrzebuje pracownika....:-(
a o socjal mogę sie starać??

hmmm..Chodzi wlasnie o to ze nie moze Cie zwolnic (z tego co mi wiadomo).Ma obowiazek zatrudnic Cie jesli deklarujesz chec powrotu do pracy:tak:Mozesz sobie wziac ten dodatkowy macierzynski,bo Ci sie nalezy!Szefowa moze pokryc Twoj etat,gdy na nim bedziesz,skoro jest busy,ale ma obowiazek przyjac Cie z powrotem pozniej..
Na moj rozum skoro mowisz jej ze nie masz jak wrocic,to tym samym sama sie zwalniasz:sorry::tak:Zwolnienie przez nia,to chyba tylko z braku eteatu dla Ciebie,ale skoro jest praca...:confused:
Wtedy dopiero rejestracja w FAS i zasilek

hmmm..Chodzi wlasnie o to ze nie moze Cie zwolnic (z tego co mi wiadomo).Ma obowiazek zatrudnic Cie jesli deklarujesz chec powrotu do pracy:tak:Mozesz sobie wziac ten dodatkowy macierzynski,bo Ci sie nalezy!Szefowa moze pokryc Twoj etat,gdy na nim bedziesz,skoro jest busy,ale ma obowiazek przyjac Cie z powrotem pozniej..
Na moj rozum skoro mowisz jej ze nie masz jak wrocic,to tym samym sama sie zwalniasz:sorry::tak:Zwolnienie przez nia,to chyba tylko z braku eteatu dla Ciebie,ale skoro jest praca...:confused:Wtedy dopiero rejestracja w FAS i zasilek

no tak ja chcę wrócić... powiedziąłam jej to ,a ona na to że ona potrzebuje kogoś na całe dnie a ja e mogę ze względów oczywistych, no i powiedziała że musi kogoś zatrudnić innego kto będzie mógł pracować cały czas, ja nie powiedziąłam jej że nie chcę..
to ona chce kogoś innego.... nie ja...
i powiedziała jeszcze żąe jak kogoś zatrudni na teraz to nie może jej później zwolnić bo ona jej będzie pomagac a później ją na lodzie nie zostawi

reklama
nie no rozumiem:tak:wiec radze dac jej pisemko ze bierzesz dodatkowy macierzynski na tyle tygodni, na ile potrzebujesz (do czasu az rozwiaze sie sprawa z opiekunka)-z tym ze jak mowie,bedziesz bez sianka:sorry2:i niech sobie zatrudnia na ten okres kogos zeby Cie 'pokryl'..skoro potrzebuje
edit:bzdura-Ciebie tez nie moze zwolnic jak zechcesz wrocic!Wiec niech zatrudniajac powie tej osobie ze potrzebuje tylko na tyle i tyle tyg.-powiesz jej ile jeszcze zostajesz w domu i po klopocie.Smieszna babka ;)
Ja mam szefa gnoja;jestem na bezplatnym wlasnie,a on chodzi i sie dopytuje wszystkich czy wiedza moze,czy mam zamiar wrocic,czy nie :D A nikt go nie lubi i mowia ze nie wiedza ;)

Ostatnia edycja:
Do góry