pauletta82
Sexy Big Mamma
no właśnie przez ten strajk się tyle czeka ((( przez to ominie mnie ślub szwagra
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
bardziej o udowodnienie rezydentury chyba-przynajmniej mnie o to chodzi;-)z adresem to zaden problemmadbebe chodzi po prostu o dowód na to,że mieszkasz na tym adresie na który składasz o paszport.
Może byc nawet umowa najmu.
Jeśli jest na Ciebie albo Twojego męża.
nie ma sprawy,jak cos wiem to zawsze staram sie pomoc;-)hmm,moze jakies rachunki by sie znalazly,kurcze musze poszukac kartka z banku...;-)statementy to ja mam,ale ta kartka..Ide szukac
znalazlam kilka szpargalow i okazalo sie ze owszem p60 zatrzymali ale wyslali te p21 za 2006-zeby nie Ty ewelcia, to nawet nie wiedzialabym ze to to samo prawie.. dzieks!
chodzi wlasnie o to co madbebe napisala....madbebe chodzi po prostu o dowód na to,że mieszkasz na tym adresie na który składasz o paszport.
Może byc nawet umowa najmu.
Jeśli jest na Ciebie albo Twojego męża.
Dokladnie tak jam dziewczyny pisza, pracodawca Ci na pewno oplaca, ma taki obowiazek. Zapytaj go jak mozeszZatrudniona jestem dalej, martwie sie bo skladek teraz zadnych nie place na zwolnieniu, ale powinno byc ok, dzieki:-)
same statementy powinny wystarczyc, w sumie pokazuja ze tu byliscie bo konto bylo uzywane (wplaty-wyplaty). U mnie spr P60, a dokaldniej ile tygodni pracowalam w danym roku. Tak wiec samo nadanie PPS ich nie obchodzi, bo nie dowodzi ze tutaj byliscie.hmm,moze jakies rachunki by sie znalazly,kurcze musze poszukac kartka z banku...;-)statementy to ja mam,ale ta kartka..Ide szukac
znalazlam kilka szpargalow i okazalo sie ze owszem p60 zatrzymali ale wyslali te p21 za 2006-zeby nie Ty ewelcia, to nawet nie wiedzialabym ze to to samo prawie.. dzieks!
nie tylko na express sie tyle czeka Ja bylam osobiscie w passport office i odbior tez bede miala osobisty, nie poczta, a powiedzieli mi, ze czeka sie 4-5tyg!! bo maja zaleglosci z powodu braku urzednikow... Mam nadz ze nie zejdzie im sie duzo dluzej, bo mamy juz bilety kupioneNajnowsze wieści na paszport ekspres czeka się 22 dni robocze
Raczej musi byc tutaj 2 latapowiedzcie mi czy żeby uzyskac jakąkolwiek pomoc od panstwa trzeba byc rezydentem??
chciałam mamie wyrobic medical card,odmowili,allowance odmowili...masakra normalnie.
ma łuszczyce a to choroba przewlekła i na całe zycie i z tego co wyczytałam to te benefity powinny jej sie nalezec a tu d...
przyjechala tutaj rok temu i ma zamiar zostac juz z nami,a ze leki sa bardzo drogie(ponad 100e za kazda tubke) to myslalam,ze moze zdolamy zalatwic jakis benefit chociaz na to...w koncu jestesmy czlonkami UE prawda.
wiecie cos na ten temat??
z tymi papierkami to nieglupi pomysł.Raczej musi byc tutaj 2 lata
Tak mi się wydaje.A może jakieś papierki z zusu,że pracowała w Polsce? A tutaj pracowała?